Werkgevers kunnen vanaf nu poetsvrouw van werknemer betalen

poetsvrouw © iStock

SD Worx zet als eerste sociaal secretariaat zijn schouders onder nieuw digitaal bonussysteem voor werknemers ‘ResQ’. Werkgevers kunnen vanaf nu hun personeel een bonus toekennen in de vorm van ‘diensten aan huis’.

SD Worx heeft het over een win-winsituatie voor de werknemers en werkgevers. Zo zijn de sociale bijdragen voor de werkgever sterk verlaagd. “In tegenstelling tot veel andere beloningsvormen worden werkgevers via ResQ aan een uitzonderlijk gunstig fiscaal tarief belast”, zegt Nicolas Mulders, Sales & Marketing Director ResQ.

Daarnaast bepaalt de werkgever zelf het budget. De werknemers kunnen op hun beurt online kiezen welke diensten ze willen gebruiken.

De dienstverlener wordt na de presatie via het systeem betaald door de werkgever. Voorts volgt ResQ de besteding en de evolutie van het beschikbare saldo elektronisch op, factureert aan de werkgevers en betaalt de uitvoerders.

Hoger loon werknemers

Volgens Mulders houdt de werknemer dankzij het nieuwe beloningssysteem netto meer over. Hij haalt een voorbeeld aan om zijn punt te staven: “100 euro bruto ResQ bonus wordt voor de werknemer tussen de 6 en 12 procent belast, waardoor deze een netto koopkracht overhoudt tussen 94 en 88 euro.” Hij kan met andere woorden voor dat bedrag aan diensten inhuren.

“De werknemer kan bovendien dagelijkse beslommeringen verlichten door huishoudelijke taken zoals poetsen, tuinonderhoud maar ook herstelling en onderhoudswerken uit te besteden”, gaat Mulders verder.

De kostprijs is afhankelijk van de keuze voor een eigen uitvoerder of iemand die als regelmatige uitvoerder op het ResQ platform staat geregistreerd. Geregistreerde dienstverleners hanteren forfaitaire uurtarieven. Werkgevers kunnen een poetsdienst of huispersoneel inhuren vanaf 29 euro, afhankelijk van de gevraagde prestatie en urgentie. Een eigen uitvoerder is iemand die de werknemer zelf aanbrengt. De prijs wordt in dit geval onderling afgesproken. Prijzen worden bij het regelen van de opdracht vastgelegd en kunnen het budget dat ter beschikking staat niet overstijgen.

Meer dan dienstencheques

Mulders vergelijkt het systeem met de dienstencheque. “Maar de ResQ wordt door de werkgever betaald en de werknemer heeft toegang tot meer diensten. De te besteden bedragen kunnen ook groter zijn.”

In een persbericht laat het team achter ResQ weten dat het systeem al door een aantal ondernemers wordt ondersteund. Zo zal SD Worx het eerste sociaal secretariaat worden dat adviseert over ResQ.

“De ResQ bonus is een vernieuwende aanvulling op het bestaande gamma van beloningsmanagement. Wij helpen bedrijfsleiders en KMO’s graag verder met vragen over de voordelen en implementatie ervan”, besluit Annelies Rottiers, businessunit manager KMO Consultancy SD Worx. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content