Waar moet je op letten als je een auto huurt tijdens je vakantie?

© Getty Images/iStockphoto

Wie een reis naar het buitenland plant, schuimt meestal een resem websites af op zoek naar de ideale huurwagen. Maar waar moet je juist op letten?

Het Nederlandse online huurautovergelijkingsplatform HAPPYCAR heeft een onderzoek gedaan naar het verschil tussen de aanbieders van huurwagens in het buitenland. Daarbij kwam het platform tot de conclusie dat het prijskaartje sterk kan verschillen van land tot land. Voornamelijk de gezinnen die één van de Scandinavische landen aandoen kunnen tegen een zacht prijsje een auto huren. In Kopenhagen ligt de gemiddelde prijs rond 32,75 euro per dag, in Stockholm is dat 51,75 euro. Maar ook in Spanje kunnen gezinnen zich goedkoper verplaatsen dan in de meeste andere landen. Daar kunnen ze in Palma de Mallorca al vanaf 42,85 euro per dag een auto huren.

Goede planning cruciaal

We raden gezinnen aan ongeveer dezelfde wagen te huren die ze ook in het dagelijkse leven gebruiken”

HAPPYCAR raadt gezinnen aan tijdig een huurauto te zoeken als ze een reis plannen. Uit het onderzoek van het vergelijkingsplatform blijkt immers dat er tijdens de zomerperiode weinig gezinswagens beschikbaar zijn in vergelijking met de kleinere wagens. Indien families op korte termijn een auto voor de vakantie zoeken, dan blijven vaak de modellen over die duurder zijn. “Al is het hoogst onverstandig om op je wagen te bezuinigen tijdens de vakantie”, klinkt het bij HAPPYCAR. De klantenservice van het platform merkt dat veel klanten op hun bestemming ontdekken dat de auto te klein is.

“Daarom raden we gezinnen aan ongeveer dezelfde wagen te huren die ze ook in het dagelijks leven gebruiken. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met de bagage zoals het meenemen van een buggy, knuffels of speelgoed. Kleinere kinderen dragen bijvoorbeeld kleinere maten kleding maar hebben veel meer wisselkleding nodig”, klinkt het in een persbericht. Zo is een compacte wagen interessant voor gezinnen die met één kind reizen en niet meer dan twee grote koffers meenemen. Gezinnen met twee of meer kinderen kijken volgens het platform beter uit naar een stationwagen of een busje.

Kinderzitjes

Voorts heeft HAPPYCAR een onderzoek gedaan naar de kinderzitjes. En daarbij kwam het vergelijkingsplatform tot de conclusie dat het prijskaartje, net zoals bij de wagens, sterk afhankelijk is van het land waar je een auto huurt. De prijzen liggen tussen 14,04 en 100 euro. Gemiddeld betalen gezinnen 25,71 euro voor een kinderzitjes.

Bovendien kan het zijn dat je geen kinderzitje nodig hebt op je vakantiebestemming. In Nederland en Spanje moeten kinderen tot een grote van 1,35m in een kinderzitje zitten, ook moeten de grote en de lengte bij het kinderzitje passen. In Duitsland, Italië, Griekenland en Portugal is een kinderzitje verplicht voor kinderen onder de 12 jaar en een lengte van 1,50m. In de VS kan het lastig zijn om het gebruik van een kinderzitje te bepalen aangezien iedere staat een andere wetgeving heeft. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content