Ook ING zet spaarrente op minimum

© BELGA

Na BNP Paribas Fortis en Belfius verlaagt ook ING de rente op verschillende spaarformules naar het wettelijke minimum van 0,11 procent. Dat meldt de bank in een persbericht.

De basisrente op de spaarboekjes ING Lion Deposit, ING Lion Premium Boekje, ING Oranje Boekje en ING Groen Boekje wordt vanaf 15 april van 0,05 procent naar 0,01 procent teruggebracht. De getrouwheidspremie blijft op 0,10 procent staan.

ING Tempo Sparen brengt nog een basisrente van 0,40 procent en een getrouwheidspremie van 1,20 procent op, maar met die formule kan enkel via een doorlopende opdracht van maximaal 500 euro per maand gespaard worden.

“Toekomstige maatregelen”

“Negatieve intrestvoeten zijn op de geldmarkten al een jaar een economische realiteit”, legt de bank haar beslissing uit. “In een context van lage Europese groei en lage inflatie, gaf de Europese Centrale Bank (ECB) aan om ook in de toekomst mogelijks bijkomende maatregelen te zullen nemen met de bedoeling om de rentevoeten verder te doen dalen. De ING-economen verwachten dan ook dat de kortetermijnrentevoeten minstens tot eind 2017 negatief zullen blijven.”

KBC is de enige grootbank in België die de basisrente nog niet heeft verlaagd naar het wettelijke minimum. Ook bij verscheidene kleinere banken krijg je nog 0,15 procent rente op de gereglementeerde spaarboekje. Dat is onder meer het geval bij Beobank, BKCP en Bpost Bank. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content