Nieuwe site helpt jongeren met financiële keuzes maken

© iStock

Het Vlaams Centrum Schuldenlast lanceert een nieuwe website die jongeren nuttige informatie geeft over budgetteren en omgaan met geld.

In het kader van de eerste ‘Week van het Geld’ lanceert het Vlaams Centrum Schuldenlast de website www.allesovercenten.be. Doel is onder meer jongeren bij te staan bij het maken van financiële keuzes.

De website wil hen nuttige informatie geven over budgetteren en omgaan met geld, en biedt ook tips die hen kunnen behoeden voor financiële problemen. Dat meldt het VCS, het expertisecentrum inzake de schuldenproblematiek, dat optreedt als steunpunt voor de 322 erkende instellingen voor schuldbemiddeling in Vlaanderen.

Budgetterings- en schuldenproblemen

In 2014 kregen in Vlaanderen 61.820 gezinnen ondersteuning voor hun budgetterings- en schuldenproblemen. “Het valt op dat maar liefst 68 procent van de gezinnen in schuldenproblemen geraakte door een overdreven consumptiepatroon of door een gebrek aan administratieve vaardigheden. Om hier verandering in te brengen is het aangewezen om op jonge leeftijd, preventief te werken”, aldus Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, die zijn steun verleende aan de ontwikkeling van deze jongerenwebsite. Door te vertrekken vanuit de leefwereld van jongeren hoopt het VCS hen echt aan te spreken.

De website behandelt een ruime waaier aan geld gerelateerde onderwerpen die gebundeld zijn in rubrieken: werken, alleen wonen, vrije tijd, studeren, shoppen en reclame, computer, gsm en tv, bank, lenen en kopen op afbetaling, vervoer, verzekering en mutualiteit, schulden.

Vrijdag 18 maart wordt de website gelanceerd. Die dag is er op de Groenplaats in Antwerpen een infomarkt van 7.30 tot 18 uur. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content