Is PayPal jouw vriend?

© iStock
Roel Van Espen medewerker Trends

Als je iets online koopt, dan krijg je vaak de mogelijkheid om je aankoop te betalen via PayPal. Als onafhankelijke schakel tussen koper en verkoper beschermt en beveiligt dit systeem je financiële gegevens.

PayPal maakt het mogelijk om online te betalen, zonder dat bij deze operatie je financiële gegevens kenbaar gemaakt worden aan de verkoper. De betaling gebeurt namelijk tussen de accounts van beide partijen. PayPal fungeert daarbij als tussenpersoon.

Wat zijn de voordelen?

Via PayPal kan je veilig en makkelijk online winkelen in miljoenen webshops wereldwijd, zonder dat je hiervoor een creditcard nodig hebt. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste data-encryptie en anti-fraude-technologieën om je gegevens zo goed mogelijk te beveiligen.

Wat heb je hiervoor nodig?

Is PayPal jouw vriend?

Om gebruik te kunnen maken van PayPal, moet je eerst een account openen. Dit gebeurt via de website van PayPal. Dat account kan je dan koppelen aan je bestaande bankrekening. Je kan op elk moment geld overschrijven tussen je rekening en je PayPal-account.

Hoe gebeurt de betaling?

Alleen bij de opening van je account moet je eenmalig je financiële gegevens ingeven. Bij een online aankoop moet dat niet meer: je hoeft dan simpelweg op je account in te loggen om een betaling te bevestigen. Vervolgens wordt het bedrag automatisch overgeboekt van de ene naar de andere PayPal-account.

Hoeveel kost het?

Een PayPal-rekening openen is gratis, en er zijn geen periodieke kosten. Ook betalen via dit systeem kost je niets. Het is immers de verkoper – en dus niet de koper – die een commissie betaalt per transactie. Voor het overschrijven van geld van je bankrekening naar je PayPal-account (of omgekeerd) worden evenmin kosten aangerekend. (RVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content