Hoe vlieg je volgens je budget?

© iStockphoto
Roel Van Espen medewerker Trends

De zomermaanden zijn nog ver weg, maar door nu al je vliegvakantietickets te boeken, kan je flink wat geld besparen. Internet is dé plek om prijzen te vergelijken, en sommige websites geven je zelfs suggesties op basis van je budget en voorkeuren.

Internet wemelt van de websites waarmee je makkelijk prijzen van vliegtickets kan vergelijken. Een vrij nieuwe én originele speler is echter GeniusFlight. Deze site gaat namelijk op zoek naar reisbestemmingen op basis van een opgegeven prijsklasse.

Het werkt zo: stel eerst je budget per persoon in. Kies vervolgens je vertrekplaats (wellicht België) en de gewenste reisperiode.

Hoe vlieg je volgens je budget?

Geef ook nog even aan met hoeveel personen je wil reizen, en daarna doorzoekt GeniusFlight het online aanbod van diverse vliegmaatschappijen. Je krijgt verschillende suggesties te zien, waarop je kan doorklikken voor meer details.

Alternatieven

Bij Qfly geef je eerst een vertrekpunt op, inclusief een straal waarbinnen mag gezocht worden. Vervolgens stel je het budget per persoon in en geef je de gewenste afreisdatum of -periode in.

Daarnaast laat je de module weten of je al dan niet op een specifieke datum wenst terug te keren. Optioneel kan je ook (een straal rond) een gewenste bestemming ingeven. Qfly toont je dan het aanbod van een aantal lowcostmaatschappijen.

Bruxx verzamelt dan weer voordelige aanbiedingen van de maatschappijen die louter vliegen vanuit Zaventem. In het midden van de home page tref je een kaart aan: daar kan je de gewenste reisperiode aangeven en vervolgens je budget instellen. Je krijgt dan meteen de bestemmingen te zien die je binnen deze voorkeuren kan aandoen.

Welke is de beste?

Bij onze tests gaf Bruxx de meeste resultaten, maar je doet er sowieso goed aan om alle drie de sites te checken vanwege hun uiteenlopend aanbod. Ze laten je overigens allemaal doorklikken op de voorgestelde bestemmingen om zo meteen je ticket(s) te boeken. (RVE)

Partner Content