Goedkoper vliegen dankzij Google

© iStockphoto
Roel Van Espen medewerker Trends

Ben je op zoek naar vliegtuigtickets voor een laat zomerreisje of voor een citytrip? Sinds kort vergelijkt Google de prijzen van vluchten van en naar Belgische luchthavens.

Het internet wemelt van de websites die voor jou op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtuigtickets. Een ervan is Google Flights, maar die liet tot voor kort Belgische luchthavens links liggen. Daar is nu verandering in gekomen, met de toevoeging van onder andere Zaventem, Charleroi, Antwerpen en Luik.

Hoe werkt het?

Je geeft de gewenste luchthavens voor vertrek en aankomst, de afreis- en retourdatum, het aantal personen en eventueel de gewenste ‘class’ op. Meteen krijg je een lijstje met de ‘beste vluchten‘ te zien. De selectie is samengesteld op basis van onder meer de prijs, de duur en het aantal tussenstops.

Desgewenst kan je filteren door het aantal tussenstops, de prijs, de reistijden, de luchtvaartmaatschappij en de combinatie met treinen aan te geven. De resultatenlijst wordt dan onmiddellijk aangepast. Het is overigens ook mogelijk om die te sorteren volgens een aantal specifieke criteria.

Zoeken volgens je budget

Google Flights kan voor jou ook op zoek gaan naar bestemmingen die passen binnen je budget. Wanneer je geen eindbestemming intikt en een maximumprijs instelt, krijg je namelijk op een kaartje steden binnen je financieel bereik je zien. Daarop kan je dan doorklikken om de details te bekijken.

Ter info: ook GeniusFlight en Qfly laten je vliegbestemmingen zoeken binnen een gekozen prijsklasse. Specifiek voor vluchten vanuit Zaventem kan dit ook met Bruxx, meer bepaald door op de kaart de gewenste maand en je budget in te stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content