Deutsche Bank en Beobank reageren op stuntrente van ING Bank
Zowel Deutsche Bank als Beobank trekt de rente op hun termijnrekening op zes maanden op naar 3,80 procent bruto (2,66% netto). Daarmee volgen ze ING Bank, die dat tarief begin deze week in de markt zette. De 3,80 procent die ING tevens op één jaar biedt, krijgt voorlopig geen navolging.
ING Bank gooide maandag een bommetje in de strijd om de staatsbonmiljarden. De bank pakte uit met een rentevergoeding van 3,80 procent op zijn promotionele termijnrekening, zowel op de looptijd van zes als van twaalf maanden. Daarmee zette de bank een heel straffe standaard in de markt, en de vraag was hoe de concurrentie hierop zou reageren.
Die reactie liet niet lang op zich wachten. Deutsche Bank verhoogde de brutorente op zijn termijnrekening op zes maanden van 3,15 tot 3,80 procent. Daarmee volgt de bank het voorbeeld van ING, maar voor de andere looptijden verandert er niets. Op één jaar blijft het tarief van Deutsche Bank ongewijzigd op 3,05 procent bruto. Merk op dat Deutsche Bank een minimale inleg van 100.000 euro vraagt om een termijnrekening te openen.
Ook Beobank maakte vandaag bekend dat de tarieven voor de termijnrekeningen aangepast worden. Op zes maanden biedt de bank nu ook 3,80 procent bruto, en op één jaar wordt het tarief opgetrokken tot 3,40 procent. Daarmee komt de bank meteen op de tweede plaats, na ING, in de ranking van meest interessante termijnrekeningen op één jaar. Beobank laat de onlinebanken Izola, MeDirect en Santander achter zich. Bij Beobank is overigens geen minimumbedrag vereist voor een termijnrekening.
Advies aan klanten: focus niet alleen op de korte termijn
Beobank wijst er in een persbericht op dat er een grote kans bestaat dat de centrale banken van Europa en de Verenigde Staten binnenkort de rente op korte termijn zullen laten dalen. Daarom adviseert ze haar klanten niet enkel te focussen op de korte termijn, maar ook tegoeden voor een langere periode vast te zetten.
Opmerkelijk is dat zowel Deutsche Bank als Beobank de rentestunt van ING op zes maanden volgen, maar niet op één jaar. Daar blijft ING op dit moment op eenzame hoogte staan. De heel gunstige tarieven die de banken momenteel bieden, hebben alles te maken met het aflopen van de staatsbon begin september. Naar schatting zo’n 30 miljard euro spaargeld komt dan op vervaldag. Al weken voeren de banken promotiecampagnes en commerciële acties om dat geld naar zich toe te trekken.
Lees ook:
Open oorlog tussen de banken: de strijd om 30 miljard euro spaargeld
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier