Contactloos betalen komt naar de Carrefour-winkels

© KBC

Tegen het einde van het jaar zal je in alle Carrefour-winkels in België met je betaalkaart kleine bedragen kunnen betalen, zonder de kaart in een gleuf te moeten steken en zonder de pincode te moeten intikken.

Carrefour kondigt “de eerste keer dat een grote winkelketen zijn klanten contactloos betalen gaat aanbieden” donderdag aan in een persbericht. Concreet moet je je betaalkaart niet langer in de gleuf steken van de betaalterminal, maar hou je ze er gewoon tegen.

Uit veiligheidsoverwegingen wordt het contactloze betalen beperkt tot rekeningen van 75 euro. Dit om te vermijden dat indien de kaart gestolen wordt, de dieven er enorme aankopen mee zouden kunnen doen, legt Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve uit.

Wifi-symbool

Het aanbod is een samenwerking van Carrefour België, Worldline (dat het betalingsverkeer beheert) en kaartenuitgever Visa Europe. Dat betekent echter niet dat je alleen met een Visa-kaart contactloos kan betalen. De enige voorwaarde is dat je betaalkaart uitgerust is met de NFC-technologie.

Die technologie is momenteel nog niet algemeen ingeburgerd voor bank- en kredietkaarten, zo blijkt. KBC kondigde in april aan dat het zijn nieuwe bankkaarten zou uitrusten met NFC. Zij zouden voorlopig nog de enige zijn, al wordt er langs verschillende zijden toegevoegd dat er “dit jaar nog aankondigingen van andere banken te verwachten zijn.”

Kaarten waarmee je contactloos kan betalen, dragen het NFC-symbool. Dat is een logo met golfjes, vergelijkbaar met het wifi-symbool.

In elk geval zijn alle Carrefour Visakaarten wel al met NFC uitgerust. In de 45 hypermarkten van de keten kan je met die kaart immers sinds 2010 al contactloos betalen. Tegen het einde van het jaar zouden daarnaast ook de betaalterminals van de 437 Market- en 265 Express-winkels van Carrefour België klaar moeten zijn voor het contactloze betalen.

De verwachting is dat ook de betaalterminals van andere winkelketens de komende jaren standaard contactloze betalingen zullen kunnen verwerken. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content