Beobank stapt af van stuntrentes op termijnrekeningen: de jacht op de staatsbonmiljarden loopt ten einde
Beobank zet het mes in de tarieven van zijn termijnrekeningen. Daardoor blijven nu enkel nog ING en Belfius op de markt met stuntrentes van 3,80 procent bruto. Die rentevergoeding geldt echter enkel voor vers geld.
De jacht op de staatsbonmiljarden lijkt op zijn laatste benen te lopen. Dit weekend maakte KBC, zoals gepland, een einde aan zijn promotionele acties van 3,80 brutorente op een termijnrekening op dertien maanden en van 4 procent op een termijnrekening op zes maanden. In de plaats lanceerde de bank een kasbon die 3,10 procent brutorente op één jaar afficheert en toegankelijk is voor iedereen.
Nu zet Beobank het mes in de hoogste rentevergoedingen. Tot nu behoorden de termijnrekeningen van Beobank tot de meest interessante op de markt. Op zes maanden zakt het tarief van 3,80 tot 3,25 procent bruto, en op een jaar daalt de vergoeding van 3,40 procent tot 3,10 procent. Voor de looptijden van achttien maanden tot acht jaar hanteert Beobank voortaan een uniform tarief van 3,20 procent. Al die rentetarieven zijn bruto. Op de rente is een roerende voorheffing van 30 procent verschuldigd.
Enkel ING en Belfius behouden stuntrentes
Door de beslissing van Beobank blijven nu enkel nog ING en Belfius over met stuntrentes op termijnrekeningen tot een jaar. Beide instellingen bieden nog altijd 3,80 procent bruto op een termijnrekening van zes en twaalf maanden. Inschrijven kan vanaf 250 euro, maar het aanbod is enkel toegankelijk voor vers geld, dat wil zeggen: geld dat bij de start van de actie nog niet op de rekening van de bank stond.
Bij de kasbons zijn het de twee andere grootbanken, KBC en BNP Paribas Fortis, die de beste tarieven kunnen voorleggen. De kasbon van KBC garandeert zoals gezegd 3,10 procent bruto op een jaar. Het verschil met BNP Paribas Fortis is dat die bank dat tarief niet enkel op één jaar, maar ook op de looptijden van twee en drie jaar aanbiedt. ING en Belfius zitten daar met hun kasbons op één jaar lichtjes onder, met brutorentes van respectievelijk 3,05 en 3 procent op jaarbasis.
Open oorlog tussen de banken: de strijd om 30 miljard euro spaargeld
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier