Online winkelen voor uw feestmaaltijden

. © Rawpixel Ltd (iStock)
Roel Van Espen medewerker Trends

Geen zin of tijd om je boodschappen voor de eindejaarsfeesten in een overvolle supermarkt te doen? Heel wat warenhuizen laten je in alle rust online winkelen. Wij testten enkele mogelijkheden voor u uit.

Delhaize

Bij Delhaize kunt u shoppen via de website of via de mobiele app. Uw favoriete artikelen kunt u er verzamelen in een persoonlijk boodschappenlijstje. De onlineprijzen zijn dezelfde als die in de fysieke winkel, met uitzondering van verse producten die verkocht worden tegen de dagprijs. U geniet ook dezelfde promoties die geldig zijn op het moment van de bevestiging van de bestelling.

Er zijn twee opties bij Delhaize: Collect en Delivery. Opteert u voor de Collect-formule, dan is het de bedoeling dat u uw bestelling zelf oppikt in een afhaalpunt naar keuze. U kiest het moment dat u het beste uitkomt (dat kan meestal ook op zaterdag). Uw producten staan dan klaar in gratis kartonnen bakken, en u betaalt ter plaatse wanneer u ze oppikt.

De servicekosten die aangerekend worden voor de Collect-service, variëren tussen 1 en 4,5 euro – afhankelijk van het tijdstip van de afhaling. Voor bestellingen vanaf 150 euro vallen de kosten weg. Ook wanneer u het ‘product van de week’ aan uw boodschappenlijstje toevoegt, betaalt u geen kosten. Ter info: u kunt een bestelling annuleren tot 12 uur ’s middags op de dag die voorafgaat aan de afhaling.

Delhaize heeft ook een Delivery-dienst: die levert uw boodschappen aan huis vanaf 60 euro. Daarvoor betaalt u een forfait van 9,95 euro (u krijgt een korting van 4,5 euro wanneer u het ‘product van de week’ bestelt). Bevat uw bestelling meer dan 60 liter drank, dan wordt een supplement van 10 euro aangerekend. Mogelijk komt er nog eens 2 euro bij wanneer de bezorger trappen moet nemen.

Wink

Wink is een afzonderlijk initiatief van de buurtwinkels in de groep Louis Delhaize. Die laat u eveneens online winkelen. Uw bestelling kunt u binnen het uur oppikken in een drive-in in Waver of Zaventem, van maandag tot en met zaterdag. Er zijn ook drie afhaalpunten in Anderlecht, Wilrijk en Ottignies: daar liggen uw boodschappen de dag nadien klaar vanaf 10 uur ’s morgens (van maandag tot vrijdag).

De betaling gebeurt op het moment van de afhaling. Er worden geen servicekosten aangerekend, maar de productprijzen liggen wel iets hoger dan die van Delhaize Collect en Delivery. Bovendien is het aanbod beperkter. Weet ook dat Wink aan huis kan leveren van maandag tot vrijdag (en in sommige regio’s ook op zaterdag). De prijzen daarvoor variëren tussen 5,95 en 9,95 euro, afhankelijk van waar u woont. De eerste keer is het gratis.

Colruyt

Ook de Colruyt-groep heeft een Collect&Go-formule die u online of mobiel laat winkelen. Op de website of in de app kunnen handige favorietenlijstjes bewaard worden. De productprijzen zijn afgestemd op die van andere onlineboodschappendiensten met afhaalpunten in de buurt. Daarom kunnen ze afwijken van de prijzen in de fysieke Colruyt-winkels.

Net zoals bij Delhaize selecteert u vooraf het afhaalpunt en het tijdstip (van maandag tot en met zaterdag). Uw boodschappen staan dan klaar in plastic plooiboxen, en de diepvries- en de verse producten worden altijd afzonderlijk verpakt. U betaalt 5,50 euro servicekosten per bestelling (voor bepaalde producten vallen die weg), plus een waarborg van 5,95 euro per box. Betalen doet u bij het afhalen. Colruyt levert niet aan huis.

Carrefour

Carrefour Drive laat u eveneens online en mobiel winkelen. Lijstjes met uw favoriete artikelen kunnen worden bewaard. De prijzen zijn dezelfde als die in de fysieke winkels. U kunt uw bestelling afhalen van maandag tot en met zaterdag, in papieren zakken die gratis aangeboden worden. Voor een aankoop tot 150 euro betaalt u ter plaatse 4,50 euro servicekosten, maar de eerste keer is gratis. Vanaf 150 euro vallen de kosten weg.

Carrefour kan uw bestelling ook aan huis leveren. Daarvoor betaalt u 9,95 euro. Uw boodschappen worden altijd geleverd tot aan voordeur van uw woning of appartement. U betaalt nooit extra kosten wanneer de bezorger trappen moet nemen. Sommige Carrefour-winkels voorzien in een gratis levering aan huis bij bestellingen vanaf 30 euro. Dat gebeurt via de bpost-dienst Bringr.

Albert Heijn

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn ten slotte maakt online bestellen in ons land eveneens mogelijk, maar ophaalpunten zijn er op dit moment enkel in Gent, Kontich en Wilrijk. Ook hier kiest u vooraf een tijdstip (van maandag tot en met zaterdag). Opvallend is dat er geen servicekosten aangerekend worden. Bovendien geldt geen minimaal bestelbedrag. Thuislevering is niet mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content