Met deze apps parkeert u vlot in de stad

© istock
Roel Van Espen medewerker Trends

Parkeren in de stad is vaak geen pretje. Hoe zorgt u ervoor dat u – bijvoorbeeld tijdens de koopjesperiode – zonder veel omwegen snel een parkeerplaats vindt? Deze smartphone-apps kunnen u helpen.

Parkopedia kan gebruikt worden in achtduizend steden in 75 landen, waaronder België. Enerzijds geeft de app u realtime informatie over openbare parkings, anderzijds krijgt u hiermee toegang tot garages en opritten die privépersonen te huur aanbieden. De resultaten kunt u filteren op nabijheid, prijs, beschikbaarheid en beoordeling van andere gebruikers. Het is zelfs mogelijk om de verhuurder te betalen via de app. Ter info: een aantal automerken maakt gebruik van Parkopedia voor hun geïntegreerde parkeerdiensten.

MyflexiPark is eveneens een community voor het delen van private parkeerplaatsen van particulieren en bedrijven. Eigenaars kunnen die hier ter beschikking stellen. Via de app krijgt u vrije toegang tot het netwerk en kunt u een beschikbare parkeerplaats reserveren. Betalen gebeurt in een beveiligde digitale omgeving. Aanbieders bepalen zelf de prijs, maar MyflexiPark streeft ernaar parkeerplaatsen aan te bieden die vijftig procent goedkoper zijn dan de gangbare tarieven van openbare parkings in de buurt.

De cPark-app toont u parkeerzones in dertien Belgische steden. Zo weet u waar parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. Bovendien toont de app de tarieven, de dienstregelingen en de maximale parkeertijd van de zone waarin u zich bevindt. U ziet ook het risico op controle (afhankelijk van de tijd van de dag), en u krijgt een melding wanneer uw parkeertijd afgelopen is. Bovendien zorgt de community van ruim 130.000 mensen ervoor dat u verwittigd wordt wanneer er een parkeerwachter in de buurt is.

DeParking verzamelt in realtime het parkeeraanbod van enkele gemeenten. Voorlopig is dat alleen nog maar het geval voor Gent, Leuven, Mechelen en Sint-Niklaas. Op een kaartje ziet u de meest nabije parkeergelegenheden, waarbij meteen het aantal vrije plaatsen wordt weergegeven. U kunt doorklikken voor extra informatie (zoals openingsuren). Bovendien werkt de app samen met de kaartapplicatie op uw smartphone, die navigatie naar de parkeerplaats mogelijk maakt.

Parking.brussels helpt u bij uw zoektocht in onze hoofdstad. De app gidst u (via uw favoriete routeplanner) naar een van de 58 openbare parkings die samen ruim 24.000 parkeerplaatsen omvatten. U krijgt daarbij ook een zicht op de openingsuren, beschikbaarheid en tarieven. Het aanbod kunt u filteren op beschikbare faciliteiten en aangeboden diensten, zoals laadpunten voor elektrische auto’s en rolstoelvoorzieningen. Het is ook mogelijk om uw favoriete parkings op te slaan in deze app.

Nog dit: afhankelijk van de gemeente waarin u zich bevindt, kunt u ook een parkeerplaats in de buurt zoeken met 4411, Parkmobile en Yellowbrick. Alle beschreven apps vindt u terug in de Apple App Store (voor iOS) en Google Play (voor Android).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content