Makkelijker concerttickets kopen met vrienden
Tele Ticket Service wil het makkelijker maken om met vrienden naar hetzelfde concert te gaan en toch apart te betalen. Bij de bestelling zal je kunnen opgeven wie je vrienden zijn. De stoelen worden dan pas achteraf per vriendengroep toegewezen, vlak voor het concert.
“Dat is een van onze innovaties om de concertbeleving nog te verbeteren”, zegt Jan Van Esbroeck van de overkoepelende Sportpaleis Groep.
Binnenkort neemt Tele Ticket Service nieuwe software in gebruik op zijn computers. De mogelijkheid om vrienden aan te duiden is een van de nieuwe features, zegt Van Esbroeck. “Geen gedoe meer dus, zoals wie alle tickets voor de hele vriendengroep moet betalen. En geen risico meer dat iemand afhaakt en je met een overschot aan tickets blijft zitten. Iedereen betaalt zijn eigen kaartje, maar onze software zorgt er voor dat je toch samen kan zitten bij het concert.”
Tele Ticket Service is marktleider in verkoop van evenemententickets in Vlaanderen. Het bedrijf behoort tot de Sportpaleis Groep, die ook uitbater is van 7 concertzalen in ons land. De nieuwe bestelfaciliteit geeft ook hen ongekende mogelijkheden. Zo krijgt de groep inzicht in vriendennetwerken: welke personen hebben dezelfde muzieksmaak en hoe zijn die onderling verbonden?
Dat kan de Sportpaleis Groep helpen bij het organiseren van evenementen. Van Esbroeck: “Stel dat de ticketverkoop van een concert niet zo vlot loopt. Als jij dan al een ticket kocht, maar je vrienden nog niet, dan kan je ons helpen. Misschien sturen we je dan wel een e-mail met het voorstel om je vrienden te overhalen ook tickets te kopen, in ruil voor korting of extra’s”.
De vriendenoptie van Tele Ticket Service is een van de manieren waarop de Sportpaleis Groep naar eigen zeggen de ‘concertbeleving’ wil verbeteren. Zo startte de groep in november een jaar geleden nog een eigen radiozender, Sportpaleis FM. Die zendt uit in de regio-Antwerpen. Van Esbroeck: “Op weg naar een concert in het Sportpaleis kom je zo al in de sfeer en je krijgt tussendoor nuttige mobiliteitsinfo”. De radiozender is voorlopig nog een low-budget experiment, ‘een folieke’, aldus Van Esbroeck.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier