Studentenhuisvester Xior kondigt nieuwe Nederlandse investering aan

© .
Laurenz Verledens vastgoedexpert bij Trends

De Antwerpse studentenhuisvester Xior zet zijn expansie in Nederland voort. In Groningen heeft het een nieuwbouwproject met 180 studentenunits verworven.

Het studentencomplex is in aanbouw en ligt aan de Oosterhamrikkade in Groningen. De transactie heeft een investeringswaarde van ongeveer 20 miljoen euro en een verwacht aanvangsrendement van 6,5 procent. De oplevering en de ingebruikname is voorzien voor april 2018.

Xior, een gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) die zich heeft gespecialiseerd in studentenhuisvesting, bevestigt met de deal zijn ambitie op de Nederlandse markt. Begin september rondde Xior al de acquisitie van drie studentencomplexen in Delft, Den Haag en Rotterdam af. In april verwierf het een herontwikkelingsproject in Amstelveen nabij Amsterdam. CEO Christian Teunissen wijst erop dat Xior nu ook in het noordelijke deel van Nederland aanwezig is, “waardoor we huisvesting kunnen bieden aan studenten in vrijwel alle grootste studentensteden van Nederland”.

Het Groningse project is een onderdeel van de vernieuwing van de Oosterhamrikkade en de Stadswerf, en ligt op een gunstige locatie ten opzichte van het centrum van Groningen, het Universitair Medisch Centrum van Groningen (UMCG) en op fietsafstand van diverse andere universitaire voorzieningen en hogescholen.

Groningen telt ongeveer 54.000 studenten, waarmee ze de vierde grootste studentenstad van Nederland is. Gemeten naar het aantal studenten dat in de stad woont, is Groningen zelfs het nummer twee, na Amsterdam.

Xior is sinds 2007 als eigenaar en exploitant actief op de markt van de studentenhuisvesting. Het heeft een vastgoedportefeuille van ongeveer 357 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content