Het infrastructuurbedrijf TINC zit op schema om het verwachte resultaat voor het lopende boekjaar minstens te behalen.

TINC (The INfrastructure Company) noteert als Belgische investeringsmaatschappij in infrastructuur sinds 12 mei 2015 op Euronext Brussel. Het bedrijf biedt het retailpubliek voor het eerst de kans om gespreid te participeren in infrastructuurinvesteringen. De langdurige kasstromen uit zulke investeringen bieden uitzicht op een stabiel dividend, meteen de belangrijkste wervende factor in het investeringsverhaal van TINC.

De investeringsportefeuille bestond eind 2015 uit twaalf operationele activa, opgesplitst in (alternatieve) energie (47%), publiek-private samenwerkingen (PPS; 37%) en overige infrastructuur activa (16%). Geografisch bekeken ligt 84% van de activa in België en 16% in Nederland. De investeringen in alternatieve energie omvatten zonnepanelenparken en windenergieparken (op het land en in zee). Bij de PPS vinden we een tramproject in Antwerpen (verbinding met het Wijnegem Shoppingcenter), een gevangenis in Marche-en-Famenne en een gedeelte van de ring rond Gent (Via R4-Gent). Er zijn ook contracten afgesloten voor twee toekomstige projecten, beide te verwerven in 2018: een belang van 23,7% in de A11, een nieuwe autosnelweg tussen Knokke en Brugge (aansluitend op de E40 en de E34), en een van 19,2% in de realisatie van 37 kilometer nieuwe autosnelweg (A15) in de buurt van Rotterdam. Bij de overige activa is er het biotech-lifesciencesgebouw Bioversneller in Zwijnaarde, Eemplein (parkeergarage in Nederland) en Dcinex (digitale cinemaprojectoren).

TINC zal verder uitbreiden in de twee thuismarkten, maar wil ook investeren in de andere buurlanden. Het beschikte daarvoor eind 2015 over 25,5 miljoen EUR cash. In juni 2015 investeerde TINC 10,4 miljoen EUR voor het verwerven van een belang van 43,65% in het onshorewindmolenpark Kreekraksluis in Zeeland. In het tweede semester werd 9 miljoen EUR geïnvesteerd: 3 miljoen EUR in een achtergestelde lening van Nobelwind (nieuwe investering, offshorewindmolenpark in België), 4 miljoen EUR voor het uitbreiden van de participatie in het zonnepanelenpark Solar Finance (van 81% tot 87%), en 2 miljoen EUR extra in Eemplein. Een investering in Belwind (offshorewindmolenpark in België) werd stopgezet. TINC gebruikte de lage rente om in 2015 twee langetermijnfinancieringen – Via R4-Gent en Solar Finance – te herfinancieren, met als gevolg een langere looptijd en lagere financieringskosten. De nettoactiefwaarde bedroeg eind december 152,3 miljoen EUR (11,17 EUR per aandeel), tegenover 149,4 miljoen EUR (10,96 EUR per aandeel) eind juni.

Het bedrijf betaalde eind september een interim-dividend van 0,12 EUR per aandeel bruto en bevestigde een totaaldividend voor het lopende boekjaar (eindigend op 30 juni 2016) van 0,4675 EUR per aandeel. Dit betekent een aantrekkelijk brutodividendrendement van 4,25%, op basis van de uitgifteprijs van 11 EUR. In februari werd een kleine investering in een PPS voor de renovatie van de Beatrixsluis in Nieuwegein (Nederland) aangekondigd.


Conclusie

Het aandeel van TINC presteert, zoals verwacht, heel stabiel. Het bedrijf zit op schema om het verwachte resultaat voor het lopende boekjaar minstens te behalen. Het aandeel is een aantrekkelijk dividendaandeel, dat prima gedijt in de aanhoudende ultralagerenteomgeving.

Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content