Texaf op koers voor degelijk 2019

© Getty Images
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Texaf, de holding uitsluitend gericht op de Democratische Republiek Congo (DRC), zag de huurinkomsten van de vastgoedactiviteiten (op de eerste plaats de topsite in Kinshasa, Utexafrica) verder stijgen in het derde kwartaal.

De inkomsten bereikten 4,8 miljoen euro in de periode juli-september, of 12 procent meer dan in dezelfde periode van 2018. Met dank aan de extra huurinkomsten van de fase I van het project Bois Nobles, bestaande uit 36 wooneenheden (12 villa’s en 24 appartementen), die allemaal verhuurd zijn (huurwaarde op jaarbasis 1,6 miljoen euro). Er was ook gunstiger nieuws van Carrigrès (een zandsteengroeve in Kinshasa met nog voor minstens veertig jaar reserves). Daar bereikte de omzet in het derde trimester 0,8 miljoen euro, of dubbel zoveel dan de weliswaar belabberde hoeveelheid in het derde kwartaal van vorig jaar. De activiteit is daardoor ook opnieuw winstgevend.

Texaf Digitaal is een nieuwe groeipool in ontwikkeling. Begin 2020 wordt de digitale campus geopend. Texaf stelde daarvoor een gerenoveerd gebouw van 700 vierkante meter ter beschikking en hoopt weldra de eerste overeenkomsten te kunnen tekenen met beloftevolle, digitale bedrijven die er zich gaan vestigen.


Conclusie

Texaf blijft voor ons een aandeel dat een prima investeringskans voor de langetermijnbelegger en ook al voor 2020 inhoudt. Vandaar de eerdere opname in de voorbeeldportefeuille (Koopwaardig; rating 1B) .


Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Koers: 36,0 euro

Ticker: TEXF BB

ISIN-code: BE0974263924

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 127,6 miljoen euro

K/w 2018: 14

Verwachte k/w 2019: 14

Koersverschil 12 maanden: +38%

Koersverschil sinds jaarbegin: +33%

Dividendrendement: 2,7%

Partner Content