Tesla is een zegen voor schrijvende optiebeleggers

Op 28 juli 2017 stelde Tesla in het Amerikaanse Fremont een nieuw model voor. © Reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het aandeel Tesla is een zegen voor optiebeleggers. De koers beweegt nu eens sterk opwaarts, dan weer fors neerwaarts. Voor optieschrijvers is dat een ideaal patroon.

De aandelenkoers steeg fors toen Tesla verrassend bekendmaakte dat een kwartaalwinst van 311,5 miljoen dollar, of 1,75 dollar per aandeel werd geboekt. Een jaar voordien was er nog een verlies van 619 miljoen dollar. De omzet verdubbelde. Het aandeel steeg in de elektronische handel nabeurs met 12 procent. Nadien viel de koers weer terug. The Wall Street Journal maakte bekend dat de FBI een onderzoek gestart is naar mogelijke misleiding door Tesla. De Amerikaanse federale politie gaat na of de fabrikant van elektrische auto’s onjuiste informatie heeft verstrekt over de productie van de Model 3 sedan. Ook wordt onderzocht of Tesla beleggers sinds begin 2017 heeft misleid. Wat er ook van zij, Musk slaagt er telkens weer in de shorters op een verkeerd been te zetten. Daardoor kan hij tot nu toe elke dip ombuigen. Of hij dat zal kunnen blijven doen, betwijfelen we. Maar het maakt weinig uit omdat we aan de schrijverszijde gaan staan.


Geschreven call

Schrijf de call Tesla Motors februari 2019 met uitoefenprijs 360,00 euro @ 34,40 dollar

De premie van deze optie bevat alleen tijdswaarde. En, zoals u weet, staat de tijd aan de kant van de optieschrijver. Zolang de koers in hoofdzaak zijdelings beweegt, maken we winst. Mocht Tesla echter toch vriend en vijand verbazen met buitengewoon straf nieuws en gaat de koers fors hoger, dan moeten we misschien de aandelen verkopen. Geen nood, we hebben 394,40 dollar per aandeel gekregen (360 + 34,40). Dat is bijna 10 procent meer dan de huidige koers van het aandeel Tesla. Enkel aan te raden voor bezitters van minstens 100 aandelen van Tesla Motors. Wie geen aandelen bezit, kan een put schrijven.


Geschreven put

Schrijf de put Tesla Motors januari 2019 met uitoefenprijs 350,00 dollar @ 31,40 dollar

U ziet het, de optiepremies zijn uitzonderlijk hoog bij Tesla. Dat heeft uiteraard alles te maken met de volatiliteit van het aandeel. Ook hier staat u aan de winnaarszijde zolang de aandelenkoers niet te fel terugvalt. Gebeurt dat toch, dan moet u wellicht de aandelen kopen. U betaalt dan slechts 318,60 dollar per stuk (350 – 31,40). Dat is 9 procent onder de huidige koers. Als dat gebeurt, kunt u overwegen calls te schrijven op de effecten. Blijft de koers bewegen rond 350 dollar of hoger, dan doet u niets. De ontvangen premie van 31,40 dollar is dan verworven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content