Spannende zomer voor Bone Therapeutics

© iStock

Bone Therapeutics zet dit jaar volop in op ALLOB, een allogeen botvormend celtherapieproduct. In september komen de resultaten van twee belangrijke onderzoeksprogramma’s. Die effenen hopelijk het pad voor een kapitaalverhoging.

Geen verrassingen bij de jaarrapportering van Bone Therapeutics, de Waalse marktleider in de ontwikkeling van botvormende celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken. Op basis van een iets lager dan verwacht cashverlies vorig jaar van 13,3 miljoen euro bedroeg de kaspositie eind december 20,3 miljoen euro. Dat is voldoende tot het tweede kwartaal van 2018.

Onder het bewind van de nieuwe topman Thomas Lienard zet Bone Therapeutics volop in op ALLOB, een allogeen botvormend celtherapieproduct, dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger. ALLOB biedt heel wat voordelen voor de dosering, de logistiek en de schaalbaarheid, en is daarom een aantrekkelijkere technologie voor grotere farmaspelers. In september krijgen we heel belangrijke resultaten over de voornaamste twee onderzoeksprogramma’s met ALLOB: een fase I/IIa-studie bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan (de tweede groep van acht patiënten) en de fase II-studie naar vertraagd helende breuken (de tweede groep van acht patiënten, bij een succesratio van minstens vijf op de acht mag de studie vervroegd worden afgesloten).

Positieve resultaten moeten het aandeel een nieuw elan geven en het pad effenen voor een kapitaalverhoging eind 2017 of begin 2018. Op basis van die resultaten zal Bone Therapeutics ook beslissen over de opstart van een studie met ALLOB in de lucratieve Amerikaanse markt. Het zoekt daarvoor een partner. Het aandeel blijft koopwaardig, met het bovengemiddelde risicoprofiel eigen aan een biotechaandeel (rating 1C).


Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Munt: euro

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 50 miljoen euro

K/w 2016: –

Verwachte k/w 2017: –

Koersverschil 12 maanden: -62%

Koersverschil sinds jaarbegin: -7%

Dividendrendement:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content