Ruimte voor verbetering in Canada voor Kinepolis

Van 27 juni tot 3 juli stellen we de tien favoriete aandelen van Inside Beleggen voor de tweede jaarhelft aan u voor. Vandaag: Kinepolis

Kinepolis heeft de voorbije vijf tot tien jaar niet veel meer tickets per bioscoop verkocht. De veruit grootste bioscoopuitbater van het land is er wel in geslaagd de omzet en vooral de winst per bezoeker gevoelig op te drijven. Dat heeft van Kinepolis een kasmachine gemaakt en de jongste jaren ook een forse groeier. De grootste Belgische bioscoopuitbater breidt volop uit sinds 2014. Met als voorlopig hoogtepunt de overname eind vorig jaar van Landmark Cinemas, de tweede grootste Canadese bioscoopgroep (10% marktaandeel) met 44 bioscopen en 303 schermen. In minder dan vijf jaar verviervoudigde het aantal complexen van 23 naar 97, waarvan 45 in eigendom van de groep zijn. Dat is goed voor 884 schermen en meer dan 175.000 zitplaatsen.

De Canadese bioscopen zijn een stuk minder winstgevend dan het groepsgemiddelde omdat de meeste complexen kleiner zijn dan in Europa, voor het overgrote deel worden gehuurd, gemiddeld minder bezoekers dan bij ons trekken en nog niet over een grote snackwinkel beschikken om de gemiddelde omzet per bezoeker te laten toenemen. Daar ligt de uitdaging en het potentieel: de gemiddelde uitgave per bezoeker in de Canadese bioscopen opdrijven.

De ticketverkoop in het eerste kwartaal was eerder zwak (6% minder bezoekers), maar we gaan ervan uit dat de monsterverkoop voor Avengers: Endgame van Marvel Productions (Disney) het eerste halfjaar zal redden. Kinepolis behoort al enige tijd tot de langetermijnfavorieten. Het lijkt erop dat de overname van Landmark Cinemas opnieuw een schot in de roos zal worden en dat de bioscoopuitbater stilaan klaar is voor een verdere expansie. De waardering van het aandeel loopt terug naar 11,5 keer de verwachte verhouding ev/rebitda 2019. Vandaar de adviesverhoging en de opname in de favorieten voor de tweede jaarhelft. Hier speelt het defensieve karakter een belangrijke rol.


Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Koers: 47,90 euro

Ticker: KIN BB

ISIN-code: BE0974274061

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 1,31 miljard euro

K/w 2018: 28

Verwachte k/w 2019: 22,5

Koersverschil 12 maanden: -11%

Koersverschil sinds jaarbegin: -2%

Dividendrendement: 1,9%

Partner Content