Resilux is een miskende groeiwaarde

n

Van 27 juni tot 3 juli stellen we de tien favoriete aandelen van Inside Beleggen voor de tweede jaarhelft aan u voor. Vandaag: Resilux

Resilux is de Oost-Vlaamse producent van pet-voorvormen en -flessen en komt in die sector net onder de top. De afgelopen tijd is de rust teruggekeerd na een turbulente periode met de ‘spuitbussenoorlog’ met de Nederlandse familie Kelders rond de joint venture AirOLux, de maatschappij boven de AirOPacktechnologie en de overnamepoging door Bain Capital, dat een vriendschappelijk overnamebod op Resilux deed tegen 195 euro per aandeel, maar het daarna weer introk.

Met de overname van het Zwitserse Signode Industrial Group, bekend als Poly Recycling, dat is gespecialiseerd in pet-recyclageactiviteiten, is er nieuwe groeipool bij gekomen. Nu is duidelijk dat de timing bijna perfect was, want intussen heeft Europa cruciale beslissingen genomen omtrent de recyclage van pet. Pet of polyethyleentereftalaat is een kunststof die gemakkelijk te recycleren is. In een aantal Europese landen wordt voorbeeldig ingezameld, maar in Zuid- en Centraal- en Oost-Europa moet nog heel wat gebeuren. Dat wettigde de investering van zowat 15 miljoen euro in de nieuwe recyclagefabriek op de productiefaciliteit in het Zwitserse Bilten. Dat is de modernste ter wereld volgens de Resilux-top.

Resilux investeerde 34,5 miljoen euro in 2018 en wil dit jaar 30 miljoen euro investeren. Dat zijn enorme bedragen naar Resilux-normen en ondersteunt de optimistische verwachtingen voor dit en de komende jaren. De investeringen hebben al gerendeerd. De toegevoegde waarde – een veel betere maatstaf dan de omzet wegens de sterke impact van de dit jaar fors gestegen grondstoffenprijzen – maakte een sprong met 14,9 procent tot 88,3 miljoen euro (omzet +21,1%). De bedrijfskasstroom (ebitda) steeg nog forser met 17 procent tot 43,8 miljoen euro, een record.

De dividendverhoging met 50 procent bewijst het optimisme van het management voor 2019 en later. Tegen 7 keer de verhouding ondernemingswaarde (ev) ten opzichte van de bedrijfskasstroom (ebitda) is het aandeel ondergewaardeerd. Volgens ons bedraagt de faire waarde eerder 170 euro per aandeel. De markt erkent het groeipotentieel dus nog niet.


Advies: koopwaardig

Risico: laag

Rating: 1A

Koers: 133,00 euro

Ticker: RES BB

ISIN-code: BE0003707214

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 269 miljoen euro

K/w 2018: 14,5

Verwachte k/w 2019: 12,5

Koersverschil 12 maanden: -4%

Koersverschil sinds jaarbegin: +10%

Dividendrendement: 2,3%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content