Het zwarte goud van Total

© Reuters
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Het aandeel Total presteert meer dan behoorlijk. We gaan à la hausse.

De voorbije twaalf maanden steeg het aandeel 20 procent. Al moet gezegd dat de grootste stijging in de eerste helft van dit jaar gebeurde. Sinds begin van de zomer bewoog de aandelenkoers eerder vlak. Voorgaande hausseposities met dit aandeel hebben ons geen windeieren gelegd. We zijn weer van plan à la hausse te gaan, want we denken dat de aandelenkoers van Total nog hoger kan.

Voor Total is de hoge olieprijs een zege. De voorbije weken zagen we de olieprijs boven 80 dollar per vat klimmen en wordt zelfs al weer over een olieprijs van 100 dollar gesproken. Dat terwijl Total al winst maakt met een olieprijs van 35 dollar per vat. De Amerikaanse president Donald Trump eiste dat het oliekartel OPEC de prijzen verlaagt. Maar die lijken daar geen oor naar te hebben. The only way is up voor de olieproducerende staten.

Maar Total is niet blind voor de nieuwe ontwikkelingen, zoals duurzame energie. Het bedrijf heeft onlangs de overname afgerond van G2mobility, een Franse specialist in snellaadstations voor elektrische auto’s. Met die deal versnelt Total de groei in het snel laden van elektrische auto’s, van de bouw van snellaadstations tot de optimalisering van energiegebruik en de verkoop van geïntegreerde diensten.

Geschreven put

Schrijf de put Total maart 2019 met uitoefenprijs 55,00 euro @ 2,49 euro

We hanteren onze beproefde strategie met een geschreven put. De uitoefenprijs van dit contract ligt dicht bij de huidige koers. De ontvangen premie van 2,49 euro bevat dus vrijwel alleen tijdswaarde. Die zal snel dalen als de koers van het aandeel Total voort stijgt. Mocht de beurs er anders over beslissen en de waarde van Total zakt op de beurs, dan wordt dit contract misschien aangewezen. We betalen dan 52,51 euro per aandeel (55-2,49). Dat is bijna 5 procent onder de huidige koers. Indien de uitoefening zou gebeuren voor 18 december, dan maakt u ook aanspraak op het dividend van 0,64 euro. Dat brengt het dividendrendement op bijna 5 procent.

Enkele maanden geleden hebben we een gelijkaardige positie opgezet met de geschreven put december 2018 met uitoefenprijs 48,00 euro. We ontvingen daar 4,58 euro voor. Vandaag noteert dat contract nog tegen 0,45 euro. We zouden die positie sluiten en de mooie winst veiligstellen. Liefhebbers kunnen de nieuwe positie overwegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content