Het beste moet nog komen voor argenx

© Getty Images/iStockphoto
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Na een gesprek met CEO Tim Van Hauwermeiren geven we nog eens een stand van zaken van argenx.

Het minste dat we kunnen zeggen, is dat de afgelijnde strategie vruchten afwerpt. Die strategie is maximale waarde te halen uit het SIMPLE-antilichaamplatform dat is aangevuld met technologiëen die de kwaliteit van de antilichamen verbeteren op het gebied van werking, dosering en productie.

Argenx concentreert zich op middelen tegen auto-immuniteitsziekten en kanker, en werkt via het Innovative Access Program voor elk ziektebeeld samen met topacademici. Na de sterke fase II-resultaten met de auto-immuun-antibody ARGX-113 voor de spierziekte myasthenia gravis en dito fase I/II-interim-resultaten met ARGX-110 voor de zeldzame bloedkankers AML en CTCL in december 2017, ligt de strategische focus meer dan ooit op die twee moleculen.

Met ARGX-113 lopen drie fase II-studies in drie ziektedomeinen: spier-, bloed- en huidziekten. De respectievelijke indicaties (myasthenia gravis, ITP en pemphigus vulgaris) zijn gekozen omdat het voor een biotechbedrijf haalbaar is de volledige klinische ontwikkeling errond zelfstandig te doorlopen. Cruciaal om het potentieel te begrijpen, is evenwel dat voor elk ziektedomein een proof of concept (succesvolle fase II-studie) een doorsijpeleffect kan genereren naar vergelijkbare ziektes met dezelfde onderliggende oorzaak.

Argenx leverde in december de eerste cruciale proof of concept af in myasthenia gravis. De volledige studieresultaten worden eind april gepresenteerd. Daarna wordt met het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) het protocol voor een fase III-studie besproken. Die studie start nog dit jaar en zal voldoende Japanse patiënten rekruteren om ook al het Japanse pad te effenen.

Tegen de zomer volgt het volgende moment van de waarheid, wanneer de eerste fase II-resultaten bekengemaakt worden voor ITP en pemphigus vulgaris. Argenx legt de lat hoog en zal die indicaties alleen voort onderzoeken als de resultaten voldoende sterk zijn.

Nog onderbelicht in de waardering is het potentieel van ARGX-110. De eerste resultaten van de fase I/II-studie in AML waren zeer sterk. Als ze bevestigd worden, bestaat de mogelijkheid de werkzaamheid bij bijkomende patiëntengroepen in AML te onderzoeken. Tegen de zomer krijgen we tussentijdse resultaten van de doseringsfase van de studie in AML, en in december de volledige fase I/II-data voor zowel AML als CTCL.

Argenx voerde na de dubbele sterke resultaten in december een kapitaalverhoging door, nauwelijks zes maanden na de uiterst succesvolle beursgang op Nasdaq. Het was de bedoeling 150 miljoen dollar op te halen, maar door de overweldigende Amerikaanse interesse werd het 266 miljoen. Werkelijk alle belangrijke biotechinvesteerders in de VS zitten in het kapitaal, en zullen de komende jaren de volledige klinische ontwikkeling van ARGX-113 en -110 financieel ondersteunen.

Conclusie

We zijn ervan overtuigd dat het aandeel van argenx de komende maanden en jaren nog heel wat opwaarts potentieel heeft. Ondanks de bijzonder fraaie koersprestatie van de afgelopen maanden, bevestigen we dan ook ons koopadvies. Uiteraard komt er vroeg of laat eens een ontgoochelend testresultaat, maar de resultaten met ARGX-113 hebben het risicoprofiel al verlaagd. Zeg nooit nooit, maar door de steun van de Amerikaanse topinvesteerders verwachten we op korte termijn geen overnamebod.


Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Koers: 69,4 euro

Ticker: ARGX BB

ISIN-code: NL0010832176

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 2,23 miljard euro

K/w 2016: –

Verwachte k/w 2017:

Koersverschil 12 maanden: +339%

Koersverschil sinds jaarbegin: +32%

Dividendrendement:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content