Dubbel goed nieuws bij argenx

. © iStock
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Argenx maakt er een gewoonte van om bij het opstarten van een proof-of-conceptstudie in een nieuwe indicatie met kroonjuweel ARGX-113 of efgartigimod een zogenoemd key-opinion-leader-evenement te organiseren. Op 5 december was het de beurt aan de auto-immuunspierziekte CIDP, de vierde indicatie waarvoor efgartigimod wordt onderzocht en na myasthenia gravis de tweede indicatie in zeldzame spierziekten.

Argenx presenteerde samen met een specialist de redenen waarom efgartigimod succesvol kan inwerken op CIDP. Via een specifiek protocol van de fase IIb-studie die binnenkort opstart, is het zelfs mogelijk dat de studie overgaat in een registratiestudie, die als basis kan dienen voor het indienen van het goedkeuringsdossier. Daartoe zal een onafhankelijk comité de diagnose van de patiënten bevestigen om het aantal verkeerd gediagnosticeerde patiënten te verlagen, en het placebo-effect te elimineren. Daarnaast zal, nadat dertig patiënten de eerste fase van de behandeling doorlopen hebben, een beslissing worden genomen of de studie al dan niet wordt voortgezet. Bij een positief advies start de tweede fase waarin 120 à 130 patiënten worden getest, die dan als basis voor een registratie kan dienen.

Onderhuidse toediening

Argenx presenteerde ook belangrijke en positieve eerste resultaten van een fase I-studie met Enhanze, de eerder dit jaar ingelicentieerde technologie die het mogelijk maakt grotere volumes subcutaan (onderhuids) toe te dienen. Enhanze realiseerde eenzelfde verlaging van de auto-antilichamen dan de tot nu gebruikte dosis bij intraveneuze toediening. Een belangrijke stap, want Enhanze biedt voor de latere commercialisatie extra opties voor de patiënt en de dokters, en bovendien verwierf argenx het alleenrecht om Enhanze te gebruiken voor een FcRn-doelwit (waar efgartigimod op inwerkt). De technologie zal meteen worden gebruikt in de fase IIb-studie in CIDP. De komende maanden bekijkt men hoe Enhanze zal worden ingepast in de klinische ontwikkeling van de andere indicaties waarin efgatigimod wordt getest. Dit jaar nog start de eerste van twee fase III-studies in de bloedziekte ITP.

Eerste mijlpaalbetaling

Argenx haalde eind oktober in sneltempo 502 miljoen euro met de uitgifte van 4,6 miljoen nieuwe aandelen tegen 121 dollar (109,18 euro) per aandeel (5,8 procent korting). Daarmee stijgt de kaspositie tot circa 1,4 miljard euro en kunnen de ambitieuze Gentenaars het unieke waardepotentieel van de pijplijn zo snel mogelijk verder ontwikkelen. Bovendien komt er binnenkort nog 25 miljoen dollar extra op de bankrekening, een eerste mijlpaalbetaling in de samenwerking met Janssen Pharmaceutica met het kankerimmunologiemiddel cusatuzumab (ARGX-110). De betaling is een gevolg van het rekruteren van een bepaald aantal patiënten in de eerste fase II-doseringsstudie die onder de samenwerking loopt. Intussen startte ook een al tweede studie.


Conclusie

We zijn uiteraard tevreden met het dubbele goede nieuws. We namen argenx op in onze top-10 voor 2020 en geven onze beweegredenen hiervoor in het eerste nummer van 2020. Koopwaardig (rating 1C).


Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Koers: 134 euro

Ticker: ARGX BB

ISIN-code: NL0010832176

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 5,7 miljard euro

K/w 2018: –

Verwachte k/w 2019: –

Koersverschil 12 maanden: +49%

Koersverschil sinds jaarbegin: +57%

Dividendrendement:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content