De week van de doorbraak voor Bone

© Getty Images/iStockphoto

De studies van Bone Therapeutics bij patiënten met vertraagd helende breuken leverden zeer goede resultaten op. Toch steeg het aandeel niet. Bone is veel meer waard dan de beurskapitalisatie weerspiegelt.

We keken met meer dan gewone spanning uit naar de studieresultaten van Bone Therapeutics. Het ging om resultaten van de twee studies met ALLOB, het allogeen botvormend celtherapieproduct dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger, en dat commercieel veruit het grootste potentieel heeft. Zowel de fase I/IIa-studie bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan als de fase IIa-studie bij patiënten met vertraagd helende breuken leverden zeer goede resultaten op. In de eerste studie boekten alle vijftien patiënten twaalf maanden na de behandeling de beoogde radiologische vooruitgang en een gemiddelde daling met 55 procent op een invaliditeitsindex, gekoppeld aan een sterke pijnreductie. Tegen begin 2018 worden 32 patiënten gerekruteerd. De volledige studieresultaten volgen begin 2019.

Bij de studie met vertraagd helende breuken haalden alle zestien patiënten minstens een van de twee primaire eindpunten. Het veiligheidscomité keurde daarop de vervroegde stopzetting van de studie goed, een tijdwinst van twee jaar. Tegen eind 2018 wordt een volgende studie opgestart. De dubbele studieresultaten versterken het vertrouwen in ALLOB aanzienlijk, maar desondanks steeg het aandeel niet na de aankondiging.

Dat gebeurde wel bij de melding op 22 september dat Bone Therapeutics een eerste licentiedeal heeft ondertekend voor PREOB, het autologe botvormend celtherapieproduct gemaakt uit beenmergcellen van de patiënt. Het gaat om een licentie voor de Japanse markt met Asahi Kasei, een grote Japanse speler gespecialiseerd in beenderziekten. Bone Therapeutics ontvangt bij de ondertekening een mijlpaalbetaling van 1,7 miljoen euro. Het ontvangt tot 7,5 miljoen euro aan toekomstige ontwikkelings- en commerciële mijlpaalbetalingen en oplopende royalty’s op de eventuele verkoop. Bovendien is er een optie voor een licentie in China, Taiwan en Korea.

De externe validatie door echte specialisten in celtherapie is een zeer belangrijke stap voor het bedrijf, dat bijkomende deals zoekt in andere regio’s. De deal verandert er niets aan dat Bone Therapeutics de komende zes maanden vers kapitaal moet ophalen, maar we verwachten dankzij de zeer positieve nieuwsstroom daarna wel een stevige rerating van het aandeel. Het is duidelijk dat, ondanks het hoge risicogehalte, het bedrijf veel meer waard is dan de beurskapitalisatie weerspiegelt. Koopwaardig (rating 1C).


Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Munt: euro

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 71 miljoen euro

Verwachte k/w 2016: –

Verwachte k/w 2017: –

Koersverschil 12 maanden: -6%

Koersverschil sinds jaarbegin: +33%

Dividendrendement: –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content