De dure software van Microsoft

© REUTERS

De hoge waardering van het Microsoft-aandeel laat weinig ruimte voor een negatieve verrassing bij de resultaten in 2019.

De koers van het aandeel Microsoft noteert dicht bij het hoogste niveau ooit. Daarmee speelt de softwaregroep van Bill Gates haasje over met Apple op het gebied van grootste beurskapitalisatie ter wereld. Microsoft heeft al veel beter standgehouden dan de rest van de beurs in de recente tech-val. De softwaregigant presenteerde dan ook weer erg sterk.

Maar alles heeft zijn prijs. De hoge waardering van het Microsoft-aandeel (verwachte koerswinstverhouding van 25) laat weinig ruimte voor een negatieve verrassing bij de resultaten in 2019. Ook het feit dat de CEO, Satya Nadella, ongeveer een derde van zijn belang in Microsoft heeft verkocht, is geen positief signaal. Als de markt verder terugvalt in 2019, dan zal ook het aandeel van Microsoft meer terrein verliezen.

Particuliere aandeelhouders doen er goed aan dat signaal niet te negeren en callopties te schrijven. Wie geen aandelen bezit, kan à la baisse gaan met gekochte puts met vervaldatum ergens midden volgend jaar. Laten we beginnen met de geschreven call.


Geschreven call

Schrijf de call Microsoft juli ’19 met uitoefenprijs 115 dollar @ 8,00 dollar

Tot de zomer van volgend jaar verbinden we ons ertoe aandelen Microsoft (100 per geschreven call) te verkopen tegen 115 euro per stuk. Aangezien we per contract 8 dollar (x 100) ontvangen, incasseren we dus 123 dollar (115 + 8). Dat is 9 procent meer dan de huidige prijs die we zouden ontvangen als we onze aandelen vandaag op Nasdaq zouden verkopen. Als de beurskoers van het aandeel Microsoft ter plaatse trappelt of zakt, dan blijven de aandelen en de premie van ons. Stijgt de koers toch, dan verkopen we de stukken en schrijven we misschien putopties. We beslissen later wel. Wie geen aandelen Microsoft bezit, raden we putopties aan.


Gekochte put

Koop de put Microsoft juli ’19 met uitoefenprijs 105 dollar @ 5,45 dollar

Dit contract is een baissepositie pur sang. Rond 105 dollar ligt een redelijke steun, maar als die het begeeft kan het snel veel lager gaan. Als dat gebeurt, wordt onze put een heel stuk meer waard. Gebeurt dat niet, dan kunnen we maximaal de volledige inzet verliezen. We hoeven echter niet zolang te wachten om in te grijpen, mocht het binnen enkele maanden toch een andere richting uitgaan dan we verwachten.

Partner Content