Mathieu Segers maakt ons wegwijs in de verschillende maatregelen en noodpakketten die er vanuit Europa zijn gekomen als reactie op de coronacrisis. Zo heeft de EU vrij snel een aantal noodmaatregelen getroffen om de eerste klap op te vangen. Intussen zijn er heftige discussies ontstaan over wat de EU op de langere termijn moet doen om de lidstaten zo goed mogelijk door de economische crisis te loodsen. Deze week vindt er een belangrijke top van de Europese staats- en regeringsleiders plaats over de Europese langetermijnstrategie.

In dit eerste deel van ons gesprek bespreken we het eerste noodpakket dat de EU begin april aankondigde. Dat kwam er ongezien snel en gaf al goed de richting aan voor de voorstellen die nu op tafel liggen. Verder staan we stil bij het Frans-Duitse voorstel voor een Europees herstelfonds. Volgens sommigen heeft Angela Merkel met dat voorstel een bocht van 180 graden gemaakt, maar dat klopt niet, zo legt de Europa-kenner uit in deze aflevering.

Om nooit een aflevering van de Trends Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

Mathieu Segers maakt ons wegwijs in de verschillende maatregelen en noodpakketten die er vanuit Europa zijn gekomen als reactie op de coronacrisis. Zo heeft de EU vrij snel een aantal noodmaatregelen getroffen om de eerste klap op te vangen. Intussen zijn er heftige discussies ontstaan over wat de EU op de langere termijn moet doen om de lidstaten zo goed mogelijk door de economische crisis te loodsen. Deze week vindt er een belangrijke top van de Europese staats- en regeringsleiders plaats over de Europese langetermijnstrategie.In dit eerste deel van ons gesprek bespreken we het eerste noodpakket dat de EU begin april aankondigde. Dat kwam er ongezien snel en gaf al goed de richting aan voor de voorstellen die nu op tafel liggen. Verder staan we stil bij het Frans-Duitse voorstel voor een Europees herstelfonds. Volgens sommigen heeft Angela Merkel met dat voorstel een bocht van 180 graden gemaakt, maar dat klopt niet, zo legt de Europa-kenner uit in deze aflevering.