Hans Diels

'We zijn terechtgekomen in een nieuw tijdperk waarin landen weer meer zullen interveniëren in de economie', zegt Hans Diels, toekomstdenker en expert geopolitiek bij ETION.

Marc De Vos

'Meelijwekkend en aanzettend tot tandengeknars is het vertoon van wat dezer dagen in België doorgaat voor bestuur en beleid. De aanloop naar 1 mei was een koortsaanval van populisme. De sociale partners abdiceren en de partijvoorzitters spelen een politieke parodie, allemaal te midden van de pandemie.' Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney en visiting fellow bij de denktank Itinera.

Knack
Johan Van Overtveldt (N-VA)

'Goedkope politieke slogans helpen ons geen meter vooruit. Ik pleit voor een genuanceerd debat en een constructieve dialoog met de sector, over werkbare oplossingen voor nu en later', schrijft europarlementslid Johan Van Overtveldt over het idee om de patenten op de coronavaccins op te heffen.

Uit het magazine
Aline Muylaert

'Door onze code open te stellen, kunnen overheden en organisaties met beperkte middelen ook onze software gebruiken om hun burgers of hun stakeholders te betrekken in de besluitvorming.' Dat zegt Aline Muylaert, medeoprichter van het Brusselse techbedrijf CitizenLab

Marc De Vos

'Facebook riskeert gekaapt te worden door de censuuragenda van surfende en tweetende activisten.' Dat zegt professor Marc De Vos.

Laura Eliaerts van ACV-CSC International en Santiago Fischer van de ngo WSM

'Acht jaar na de ineenstorting van het Rana Plaza gebouw in Bangladesh, waarbij meer dan duizend kledingarbeiders en -arbeidsters omkwamen, heeft België nog altijd geen wetgeving rond verplichte ketenzorg', schrijven de beleidsmedewerkers Laura Eliaerts van ACV-CSC International en Santiago Fischer van de ngo WSM. 'Het is tijd dat België werk maakt van een sterke nationale wet, en zijn schouders zet onder het Europese initiatief.'