'De factuur van Magnette voor Vlaanderen ligt klaar'

Alain Mouton

Commentatoren ergeren zich dood aan de stilstand in de federale formatie. Gelijk hebben ze. Maar niemand heeft het over de factuur die de PS van Paul Magnette in om het even welke coalitie richting Vlaanderen wil sturen. Meer uitgaven en meer belastingen blijft de mantra van de Parti Socialiste.

'Europa, vazal van Turkije'

Marc De Vos

Verlaten door Amerika, is Europa in het Midden-Oosten vastgeketend aan een ontketend Turkije. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de de Macquarie University in Sydney.

'Slimme jongens, die van Crelan'

Patrick Claerhout

Met AXA Bank haalt Crelan 800.000 nieuwe klanten binnen. Stuk voor stuk potentiële coöperanten. Dat zegt Trends-redacteur Patrick Claerhout.

Knack

'Op naar een shutdown à la Belge?'

Herman Matthijs (UGent, VUB)

Een routinestemming over een begroting van 'voorlopige twaalfden' haalde het door een wisselmeerderheid van extreem links en het Vlaamse Belang niet. Dat zorgt voor een ongeziene situatie in ons land. Professor Herman Matthijs over 'het politiek casino' dat de regering in lopende zaken-Michel II is geworden.

'Staren we ons niet blind op de adoratie voor de ondernemer?'

Vrijdaggroep

'Het is tijd om komaf te maken met de mythe van de ondernemer die zijn succes uitsluitend aan zichzelf te danken heeft, en de staat die niet meer doet dan hem stokken in de wielen steken', schrijft econoom Adil El Madani van de Vrijdaggroep.

Knack

'Mario Draghi voerde goed beleid in moeilijke tijden'

Hans Bevers

'Na acht jaar als ECB-voorzitter informeert Mario Draghi de wereld vandaag een laatste keer over het geldbeleid in de eurozone. Hoewel hij heel wat kritiek te verduren kreeg, kan hij terugblikken op een geslaagd parcours', vindt Hans Bevers.