Roeland Byl

Het is wenselijk om tijdelijk een coronapas in te voeren, maar dan wel in het hele land. Dat zegt Trends-redacteur Roeland Byl.

Davy Demuynck

De vastgoedmarkt in Vlaanderen raakt oververhit. De koop- én huurprijzen nemen toe, het aanbod van betaalbare en kwalitatieve woningen is kleiner dan de vraag en vooral jongeren en financieel minder begoede Vlamingen vrezen uit de boot te vallen. Davy Demuynck, CEO van projectontwikkelaar ION, ziet heil in een vergunningentraject waarbij projecten die een groter percentage betaalbare én duurzame woningen aanbieden voorrang krijgen.

Alain Mouton

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil van de geplande pensioenhervorming gebruik maken om de band tussen werk en de pensioenuitkering te versterken. Wie recht wil hebben op een minimumpensioen, moet minstens twintig jaar effectief gewerkt hebben. Nu worden ook periodes dat men niet werkt meegeteld in de berekening van pensioenrechten. Vraag is of de linkse Vivaldi-partijen daarin meegaan. Zij hebben hun buit, het minimumpensioen van 1500 euro bij een volledige loopbaan, al binnen.

Bert Lauwers

Hoeft het nog gezegd dat niet alleen de Verenigde Staten maar ook Europa een slechte beurt maakt in de aanpak van de crisis in Afghanistan? En dan drukken we het nog erg netjes uit, want voor de zoveelste keer hangt de Europese Unie gewoon als los zand aan elkaar, zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.

Uit het magazine
Ilse De Witte

Leerkrachten met spuitbussen handalcohol in de aanslag gaan het virus niet klein krijgen, als de kinderen daarna als sardientjes in een luchtdicht blik zitten, zegt Trends-redacteur Ilse De Witte.

Uit het magazine
Daan Killemaes

'Onafhankelijke centrale banken zijn het deksel op de koekjestrommel. De afschaffing van die onafhankelijkheid zou het equivalent zijn van de loskoppeling van het goud in 1971.' Dat zegt Trends-hoofdeconoom Daan Killemaes.