Uit het magazine
Katleen De Stobbeleir

Als regio's zoals Europa grote hoeveelheden van het vaccin zouden claimen, zou dat leiden tot een negatieve economische impact van 1 biljoen dollar per jaar. Dat zegt Katleen De Stobbeleir, professor leadership aan de Vlerick Business School.

Bert Lauwers

'Wie nu nog vindt dat het nut van vaccins in twijfel moet worden getrokken, is op zijn zachtst uitgedrukt van slechte wil.' Dat zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.

Daan Killemaes

Vergeet niet dat de grote krachten achter de lagere rente allesbehalve verslagen zijn, zegt Trends-hoofdeconoom Daan Killemaes.

Bert Lauwers

'We kunnen onze overheid toch niet afbranden omdat ze geprobeerd heeft de vaccinbestellingen zo correct mogelijk in te schatten zonder zich te bezondigen aan inhalig gegraai?' zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.

Alain Mouton

Minister van Pensioenen Karin Lalieux (PS) wil de verhoging van de minimumpensioenen de komende jaren financieren door het fiscaal gunstregime voor aanvullende pensioenen aan te pakken. Dat moet 1,8 miljard euro opbrengen. Indien de regering-De Croo dat pad inslaat, betekent dat een contractbreuk van de staat met de burgers. Die werden net met fiscale voordelen naar aanvullend pensioensparen gelokt.

Bert Lauwers

Dat de zonzoekende parkbezoekers in Brussel niet werden geverbaliseerd wanneer zij de coronaregels aan hun laars lapten, is een gevaarlijk precedent. Dat zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.

Wim Verhoeven

Met Leopold Lippens verdwijnt een van de bekendste, meest flamboyante, maar ook meest omstreden burgemeesters van het land. Om die status te bereiken, had de graaf geen nationale carrière, ministerportefeuille of partijvoorzitterschap nodig. Af en toe een welgemikt interview volstond. Of een welgemikte term: frigoboxtoeristen.