Pedro Matthynssens

Als de Belgische grootbanken er niet in slagen snel de meesters van het onlinebetaalverkeer te worden, dreigen ze verdrongen te worden. Dat zegt Pedro Matthynssens, CEO van Vanbreda Risk & Benefits.

Marc De Vos

Alleen al door zich als de anti-Trump te gedragen, zal Biden een succes zijn. Maar zal hij ook een grote president zijn? Dat hangt af van vier uitdagingen, zegt professor Marc De Vos.

Luc Huysmans

De beslissing van het Grondwettelijk Hof om het systeem van de terugdraaiende tellers af te schaffen voor zonnepanelenbezitters, legt op pijnlijke manier de lichtzinnigheid van het energiebeleid aan. Die vertaalt zich in de onontwarbare factuur.

Wim Verhoeven

De terugdraaiende teller is niet meer, heeft het Grondwettelijk Hof donderdag beslist. Objectief gezien is dat de enige juiste beslissing, hoewel ze dodelijk is voor het draagvlak voor hernieuwbare energie. Dit is niet alleen een zwarte dag voor de eigenaars van zonnepanelen, maar ook een zwarte dag voor ons energiebeleid.

Herman Matthijs (UGent, VUB)

Europa heeft de VS een neus gezet door een handelsakkoord met China te ondertekenen, zegt professor Herman Matthijs. Bovendien kan het in de lidstaten snel gaan, als er geld te verdelen valt, en hebben de Britten bewezen dat ze goed kunnen onderhandelen.

Bieke Claes

Het duurt een generatie om de onderwijstanker te keren. We moeten nu al nadenken over welke richting we uit willen gaan. Dat zegt Bieke Claes, voormalig CEO van BelCham, de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel.