Een one company man is de 54-jarige Jan De Moor niet, al kan de buitenwereld die indruk wel krijgen.

De jurist en politieke & sociale wetenschapper werkte eerst voor Paribas en Alcatel, maar is al sinds 1990 aan de slag bij de schuimrubberproducent Recticel. Eerst in een juridische functie en sinds 1996 als group HR and communications manager. Een jaar later werd hij ook lid van het directiecomité, in die tijd niet vanzelfsprekend voor iemand met verantwoordelijkheid over human resources.

In die jaren zag De Moor Recticel uitgroeien tot een internationale speler, die nu 7850 werknemers telt in 28 landen. "Groei en cultuurverandering betekent ook dat we de hr-processen sterk moeten bijsturen en vernieuwen", zegt De Moor. "We werken al een tijd sterk op talent en performancemanagement. Nu, het geldt niet alleen voor Recticel maar ook voor andere bedrijven: ik merk dat de humanresourcesagenda door de economische omstandigheden meer aandacht heeft gekregen. Organisaties letten er meer op en dat vind ik een goede zaak."

Ten slotte is De Moor een echte ambassadeur voor het beroep. Als stichter van het HR-Forum in 2002, dat de hr-managers van de grote Belgische groepen bijeenbrengt, is hij erin geslaagd een effectief netwerk en een denktank te creëren die aan de toekomst van hr werken. (A.M.)

Een one company man is de 54-jarige Jan De Moor niet, al kan de buitenwereld die indruk wel krijgen.De jurist en politieke & sociale wetenschapper werkte eerst voor Paribas en Alcatel, maar is al sinds 1990 aan de slag bij de schuimrubberproducent Recticel. Eerst in een juridische functie en sinds 1996 als group HR and communications manager. Een jaar later werd hij ook lid van het directiecomité, in die tijd niet vanzelfsprekend voor iemand met verantwoordelijkheid over human resources. In die jaren zag De Moor Recticel uitgroeien tot een internationale speler, die nu 7850 werknemers telt in 28 landen. "Groei en cultuurverandering betekent ook dat we de hr-processen sterk moeten bijsturen en vernieuwen", zegt De Moor. "We werken al een tijd sterk op talent en performancemanagement. Nu, het geldt niet alleen voor Recticel maar ook voor andere bedrijven: ik merk dat de humanresourcesagenda door de economische omstandigheden meer aandacht heeft gekregen. Organisaties letten er meer op en dat vind ik een goede zaak." Ten slotte is De Moor een echte ambassadeur voor het beroep. Als stichter van het HR-Forum in 2002, dat de hr-managers van de grote Belgische groepen bijeenbrengt, is hij erin geslaagd een effectief netwerk en een denktank te creëren die aan de toekomst van hr werken. (A.M.)