‘PERFECT TOT HET EINDE’

Ad Van Poppel medewerker Trends

Het waterpretpark Océade op de Heizel kondigde vorig jaar zijn sluiting aan, maar mag nu toch open blijven tot januari 2017. Dan moet het wellicht wijken voor het Neo-project. Toch blijft de eigenaar investeren.

25 jaar

Océade vierde vorig jaar zijn 25-jarige bestaan, maar het was een verjaardag in mineur. Eigenaar Thierry Meeùs kondigde aan dat het waterpretpark en Mini-Europa op de Heizel op 31 augustus zouden sluiten. Eigenlijk had de stad Brussel Océade al in 2010 de wacht aangezegd toen de oorspronkelijke huurovereenkomst voor de gronden afliep. Intussen heeft Meeùs van de stad Brussel nog respijt gekregen tot januari 2017.

Neo-project

De Heizel-omgeving gaat in 2020 op de schop om plaats te maken voor het Neo-project, dat onder meer een groot congrescentrum, een winkelcentrum en hotelaccommodatie omvat. In de plannen is geen plaats meer voor een waterpretpark of een themapark als Mini-Europa. Maar Meeùs blijft voor zijn parken vechten en komt met onderzoeken om de populariteit van Océade te staven. Internationaal scoort Océade hoog met zijn grote verscheidenheid aan lange glijbanen (in totaal 14), onder meer in de ranglijst van 200 waterpretparken op tuberides.de, een Duitse website gespecialiseerd in waterglijbanen.

Investeringen

Ondanks de onzekerheid blijft Meeùs in Océade investeren. De kleedkamers zijn vernieuwd en er zijn grotere lockers geplaatst. Aan die operatie hing een prijskaartje van 450.000 euro. “Voor een kmo is dat een groot bedrag”, zegt Meeùs. Sinds 2008 heeft het bedrijf 4 miljoen euro geïnvesteerd. Waarom blijft Meeùs geld steken in Océade? “Omdat ik trots ben op Océade. Ik wil dat het tot het einde toe perfect is. Dat is misschien niet altijd logisch. Voor het personeel is het ook belangrijk dat alles wordt gedaan om Océade te behouden voor het Neo-project.”

Geschiedenis

Meeùs kreeg Océade en Mini-Europa in 1998 in handen. Océade, een Frans project, was in 1988 geopend en na het faillissement in 1992 overgenomen door Walibi, waar Thierry Meeùs in die tijd als telg van de stichter Eddy Meeùs actief was. In 1998 ging de Walibi-groep over naar het Amerikaans Premier Parks (later Six Flags), dat Mini-Europa (al sinds 1989 onderdeel van Walibi) en Océade na zes maanden verkocht aan Thierry Meeùs.

Omzet

Océade draait een omzet van 3,5 miljoen euro per jaar. De omzet groeide tussen 1998 (het jaar van de overname) en 2013 met 80 procent. Vooral de jongste jaren ging de omzet sterk vooruit en was Océade een kandidaat voor de Trends Gazellen. Het waterpretpark telt 140 werknemersovereenkomsten, samen goed voor 30 fulltime-equivalenten. Voor Mini-Europa zijn er ongeveer evenveel fulltime-equivalenten.

AD VAN POPPEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content