Kennis van zaken

Franse koks hebben een goede reputatie. Ze benaderen tradities uit een rijk culinair verleden met respect en kennis van zaken. Franse gerechten hebben smaak. Dat kun je ook zeggen van de bereidingen die de Fransman Alain Morillon tevoorschijn tovert. Hij installeerde zich enkele jaren geleden in Terhulpe. Zijn bereidingen vallen in de smaak bij jong en oud en zijn wars van modieuze culinaire onzin.

Alain Morillon is niet de eerste de beste, al liep zijn carrière niet altijd over rozen. Hij werd in Roanne geboren en als zoon van restauranthouders kreeg hij een goede scholing. Hij werkte in de keukens van staatslieden en grote huizen, voordat hij zijn restaurant in Neuilly opende. In 2006 brandde het restaurant volledig af. Het gastenboek met handtekeningen van Nicolas Sarkozy, de toenmalige burgemeester van Neuilly, en andere vedetten zoals Sophie Marceau en Patrick Bruel, wist hij te redden. De kosten van de heropbouw van het restaurant in Neuilly liepen uit de hand en luidden het einde van dat hoofdstuk in.

Morillon trok de wereld in om via Miami in België te belanden. Daar ging hij aan de slag in Brusselse restaurants zoals Prince d’Orange en Chez Marie. Twee jaar geleden nam hij Nanoo’s over. Hij werkt er met een minimum aan personeel. Er is al een lunch voor 23 euro met een voor-, een hoofd- en een nagerecht van goede kwaliteit. Voor 39 euro kiest u vrij een voor-, een hoofd-, en een nagerecht van de kaart. Met begeleidende wijnen kost dat 19 euro extra.

Wij kregen een kopje velouté van courgette met basilicum en olijfolie als lekker welkomsthapje. Millefeuille van gemarineerde tonijn met kappers, zwarte olijven, auberginekaviaar en koriander stond volledig op punt. In filodeeg verpakte langoustines combineerde de chef met yuzumayonaise en basilicum. Gebraden kabeljauwrug kwam met coulis van garnalen en gestoofde tuinbonen. Lamfilet was ingesmeerd met espelette-peper en verscheen met een vleesjus, geparfumeerd met knoflook en bonenkruid, en gratin dauphinois. In zanddeeg verpakte jonagoldappel uit de oven was de afsluiter van de smakelijke maaltijd.

Nanoo’s is een comfortabele hedendaagse bistro, waar men zonder pretenties geniet van smakelijke gerechten. De chef kiest producten van eerste kwaliteit, respecteert de seizoenen en bereidt alles eigenhandig en met kennis van zaken.

Nanoo’s ***

Strijderslaan 110

1310 Terhulpe

Tel. 02/653.10.61

Zondag en maandag gesloten

Terroirgerichte wijnkaart met eigen vondsten en ruime keuze aan wijnen per glas

Kader: eigentijdse bistro

Onthaal en bediening: vriendelijk, in het Frans

Keuken: smakelijke productkeuken gebaseerd op tradities

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content