Kenner van babes

Patrick Castelein is de nieuwe topman van De Vrije Pers, de uitgever van P-Magazine en Ché. Weet deze man wel genoeg van babes? Absoluut. Hij is getrouwd met zo eentje.

P atrick Castelain is gepromoveerd van algemeen directeur tot gedelegeerd bestuurder van uitgeverij De Vrije Pers. De man kent wat van ‘babes’. Niet alleen worden ze veelvuldig geportretteerd in P-Magazine en Ché, twee tijdschriften van zijn uitgeverij, hij is ook getrouwd met Inge Moerenhout.

Castelain werkt sinds januari als algemeen directeur bij De Vrije Pers. Hij moet er orde op zaken stellen na een annus horribilis waarin het vrouwenblad Lola en het maandblad Teek werden gelanceerd en opnieuw opgedoekt. Dat kostte het hoofd van zijn voorganger Alain Grootaers en zadelde de uitgeverij, een dochteronderneming van de beursgenoteerde mediagroep Think-Media, op met een zware schuldenlast. Begin februari volgde hij Kris Dekelver op als gedelegeerd bestuurder.

[{bull}]Patrick Castelain studeerde af als handelsingenieur in Antwerpen. Na een job in de transportsector kreeg hij de kans om zijn jongensdroom, een mediacarrière, waar te maken. Als geboren Limburger ging hij in 1994 aan de slag als sales executive bij het pas opgerichte TV Limburg. Een jaar later maakte hij de overstap naar het kersverse VT4. In 1996 stond hij als sales manager aan het hoofd van een team van tien personen. In die functie kwam hij in contact met de Nederlandse muziekzender TMF, die hem in 1998 aantrok als algemeen directeur voor België.

Castelain maakte de overstap naar de Vrije Pers toen TMF werd overgenomen door de Amerikaanse sectorgenoot MTV. Dat was wennen. “Het grote verschil is dat televisie een commercieel product is, terwijl in print de lijn tussen redactie en regie veel duidelijker is,” legt Castelain uit. “Bij De Vrije Pers moet ik rekening houden met een onafhankelijke redactie. Dat maakt het moeilijker om snel commercieel succes te boeken.”

De nieuwe topman heeft vooral oog voor de kosten en de marketing. De uitgeverij sloot het voorbije jaar af met een licht verlies. “Dat zal niet meer gebeuren,” belooft Castelain, die al denkt aan nieuwe producten. “Het worden kleinschalige initiatieven. Maar wel het bewijs dat het vertrouwen in de toekomst hersteld is.”

H.S. [{ssquf}]

Patrick Castelain (35).

Wordt: gedelegeerd bestuurder van De Vrije Pers

Vrije tijd: zeilen, squashen en tennissen.

“De onafhankelijke redactie maakt het moeilijker om snel commercieel succes te boeken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content