Antwerpen zit Leuven op de hielen

De vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in Antwerpen blijven stijgen. De Crombrugghe & Partners komt uit op een gemiddelde van 3.150 euro per vierkante meter. Dat is 5 procent hoger dan in het eerste kwartaal van dit jaar en 6 procent hoger dan een jaar geleden.

Voor de stad Antwerpen valt de forse prijstoename op jaarbasis op: plus 15 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar bleef de stijging beperkt tot 4,5 procent. Met een gemiddelde vraagprijs van 4.225 euro per vierkante meter is de stad de duurste deelmarkt van de provincie. Antwerpen neemt ook afstand van Gent, waar het prijsniveau stabiliseerde op 3.950 euro. Antwerpen schuift zelfs op naar het Leuvense prijspeil van 4.275 euro (+1%). De Mechelse nieuwbouwmarkt lijkt toe aan een pauze. De vraagprijs daalde er met een half procent tot 3.125 euro per vierkante meter.

Antwerpen Oost blijft met een vraagprijs van 2.900 euro de goedkoopste deelmarkt van de provincie.

Antwerpen zit Leuven op de hielen

In de kijker

De projectontwikkelaar Durabrik ontwikkelt in Willebroek, met zicht op de watertoren, Residentie De Watertoren. In een bouwblok tussen de Kapellenboslaan en de Dendermondsesteenweg komen, verdeeld over twee gebouwen, 92 appartementen.

Het hart van de ontwikkeling wordt de binnentuin met grasperken, een speelheuvel, een wilgenhut en enkele tables d’amis. Ondergronds komen er bergingen en 84 parkeerplaatsen. Er is ook in zes clusters met laadpalen voorzien, net als in enkele fietsenstallingen.

Het architectenbureau Studio Inarco koos voor een hedendaagse architectuur met verschillende bouwhoogtes, waarbij open en gesloten vlakken elkaar afwisselen. Als contrast met het metselwerk in lichte handvormsteen zijn de terrassen en doorgangen opgebouwd uit geprefabriceerd zichtbeton.

Het project zit in de commercialisatiefase. Er zijn nog 38 appartementen met een, twee of drie slaapkamers beschikbaar. De prijzen variëren tussen 243.200 euro en 438.600 euro.

Antwerpen zit Leuven op de hielen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content