Mitel betaalt 13,68 dollar per aandeel voor de videoconferentiespecialist Polycom, een premie van 22 procent vergeleken met de koers van 5 april. Een groot deel van de prijs is in aandelen. Houders van Polycom krijgen voor hun aandeel 3,12 dollar in cash en boven op 1,31 aandelen van Mitel. De transactie zou tegen eind september afgerond worden.

Sinds de acquisitie van Aastra in 2014 was Mitel al de nummer één in bedrijfstelefoniecentrales in Europa. Polycom van zijn kant is wereldwijd een stevige nummer 2 in videoconferentie en 'telepresence', na Cisco.

De merknaam Polycom blijft bestaan. De hoofdzetel van de combinatie komt bij Mitel in Ottawa. Mitel-CEO Richard McBee krijgt de leiding over de nieuwe groep. Die had in 2015 2,5 miljard dollar omzet en ongeveer 350 miljoen aan courante bedrijfskasstroom (ebitda). Mitel verwacht tegen 2018 zo'n 160 miljoen dollar aan kosten te besparen door de transactie. De fusiegroep telt nu 7700 werknemers.

De fusie versterkt de balans van Mitel. De schuldratio daalt van 3,8 keer de ebitda tot 2,1 keer. Volgens Mitel zou de overname de winst per aandeel moeten verhogen vanaf 2017.

De acquisitie gebeurt op een moment dat de cloudrevolutie de gevestigde namen in bedrijfscommunicatie zwaar onder druk zet. Softwarebedrijven zoals Microsoft, Google, Facebook of Apple zijn concurrenten geworden, net als klassieke telecomoperatoren.

Mitel betaalt 13,68 dollar per aandeel voor de videoconferentiespecialist Polycom, een premie van 22 procent vergeleken met de koers van 5 april. Een groot deel van de prijs is in aandelen. Houders van Polycom krijgen voor hun aandeel 3,12 dollar in cash en boven op 1,31 aandelen van Mitel. De transactie zou tegen eind september afgerond worden. Sinds de acquisitie van Aastra in 2014 was Mitel al de nummer één in bedrijfstelefoniecentrales in Europa. Polycom van zijn kant is wereldwijd een stevige nummer 2 in videoconferentie en 'telepresence', na Cisco. De merknaam Polycom blijft bestaan. De hoofdzetel van de combinatie komt bij Mitel in Ottawa. Mitel-CEO Richard McBee krijgt de leiding over de nieuwe groep. Die had in 2015 2,5 miljard dollar omzet en ongeveer 350 miljoen aan courante bedrijfskasstroom (ebitda). Mitel verwacht tegen 2018 zo'n 160 miljoen dollar aan kosten te besparen door de transactie. De fusiegroep telt nu 7700 werknemers.De fusie versterkt de balans van Mitel. De schuldratio daalt van 3,8 keer de ebitda tot 2,1 keer. Volgens Mitel zou de overname de winst per aandeel moeten verhogen vanaf 2017. De acquisitie gebeurt op een moment dat de cloudrevolutie de gevestigde namen in bedrijfscommunicatie zwaar onder druk zet. Softwarebedrijven zoals Microsoft, Google, Facebook of Apple zijn concurrenten geworden, net als klassieke telecomoperatoren.