Een brexit zonder akkoord ('no deal') zal het Britse bruto binnenlands product (bbp) tegen 2034 in het slechtste geval met 10,7 procent verkleinen, blijkt woensdag uit een rapport van de Britse regering.

Eerder op de dag had de Britse minister van Financiën Philip Hammond verklaard dat de Britse economie er in alle scenario's slechter aan toe zal zijn na de brexit. De brexit-deal die premier May met de EU sloot, zou de komende vijftien jaar een negatieve impact van 3,9 procent hebben op het bbp in vergelijking met een scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie zou blijven.

Worst case scenario

De nieuwe analyse schetst een donker beeld van het worst case scenario, maar geeft geen details over de economische impact van het akkoord dat de Britse premier May gesloten heeft met de Europese Unie.

De Bank of England maakt latere zijn analyse bekend, maar uit het rapport dat nu al is vrijgegeven gaat het scenario dat het dichtst aanleunt bij het akkoord uit van een negatieve impact van 3,9 procent.

Als het Britse parlement de deal van May afwijst, dan zal het Verenigd Koninkrijk afstevenen op een ongeordende exit uit de Europese Unie, zonder regelgeving voor handel met Europa.

Het kamp van May hoopt dat de bevindingen van het rapport twijfelende politici over de streep zullen trekken om voor haar deal te kiezen. Het noordoosten van Engeland wordt volgens het rapport het zwaarst getroffen worden bij een 'no deal'. Het terugdringen van immigratie van Europa naar het Verenigd Koninkrijk zou de economische impact van elk brexit-scenario groter maken , klinkt het voorts.

Op 11 december wordt in het Lagerhuis over de brexit-deal van de regering gestemd. In de periode daarvoor trekt premier May door het land om de deal te promoten.

Een brexit zonder akkoord ('no deal') zal het Britse bruto binnenlands product (bbp) tegen 2034 in het slechtste geval met 10,7 procent verkleinen, blijkt woensdag uit een rapport van de Britse regering. Eerder op de dag had de Britse minister van Financiën Philip Hammond verklaard dat de Britse economie er in alle scenario's slechter aan toe zal zijn na de brexit. De brexit-deal die premier May met de EU sloot, zou de komende vijftien jaar een negatieve impact van 3,9 procent hebben op het bbp in vergelijking met een scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk in de Europese Unie zou blijven.De nieuwe analyse schetst een donker beeld van het worst case scenario, maar geeft geen details over de economische impact van het akkoord dat de Britse premier May gesloten heeft met de Europese Unie. De Bank of England maakt latere zijn analyse bekend, maar uit het rapport dat nu al is vrijgegeven gaat het scenario dat het dichtst aanleunt bij het akkoord uit van een negatieve impact van 3,9 procent. Als het Britse parlement de deal van May afwijst, dan zal het Verenigd Koninkrijk afstevenen op een ongeordende exit uit de Europese Unie, zonder regelgeving voor handel met Europa. Het kamp van May hoopt dat de bevindingen van het rapport twijfelende politici over de streep zullen trekken om voor haar deal te kiezen. Het noordoosten van Engeland wordt volgens het rapport het zwaarst getroffen worden bij een 'no deal'. Het terugdringen van immigratie van Europa naar het Verenigd Koninkrijk zou de economische impact van elk brexit-scenario groter maken , klinkt het voorts. Op 11 december wordt in het Lagerhuis over de brexit-deal van de regering gestemd. In de periode daarvoor trekt premier May door het land om de deal te promoten.