'Als we China alleen laten met zijn problemen, dan zal de grootste markt ter wereld haar deuren dichtslaan'

23/03/18 om 17:49 - Bijgewerkt om 18:37

Donald Trump wil China straffen voor het stelen van intellectuele eigendom van Amerikaanse bedrijven. Hoe is de situatie op het terrein? Is de kennis van westerse bedrijven voldoende beschermd in China? Trends vroeg het aan de gespecialiseerde zakenadvocaat Philippe Snel, die in Sjanghai het kantoor De Wolf Law Firm leidt.

De Amerikaanse president Donald Trump pakte gisteren uit met een plan om Chinese producten te bestraffen met invoertarieven van 25 procent. Hoe wordt in China gereageerd?

PHILIPPE SNEL: "Opmerkelijk rustig. Volgens mij neemt China de uitspraken van Trump niet echt ernstig. Het ziet de uitspraken eerder als een krachttoer van de Amerikaanse president om de eigen binnenlandse problemen te doen vergeten. Het is voorpaginanieuws in China, maar zonder hysterische reacties. Uiteraard kondigt China tegenmaatregelen aan op ingevoerde Amerikaanse producten - zoals sojabonen, varkensvlees en halfafgewerkte aluminiumfabrikaten - indien Trump de zaak verder laat escaleren. Maar alles bijeen blijft de Chinese reactie ingehouden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners