Door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport worden dinsdag al zeker 140 van de 620 vluchten geannuleerd. Dat aantal kan nog lichtjes oplopen, meldt woordvoerster van de luchthaven Anke Fransen.

Passagiers volgen best het advies van hun luchtvaartmaatschappij op, om te bepalen of ze al dan niet naar de luchthaven moeten komen. De maatschappijen hebben immers elk hun eigen plan om hun passagiers te helpen. Wie zeker niet naar de luchthaven moet komen, zijn mensen die door de staking hun bagage moesten achterlaten. In totaal gaat het om 1.500 stuks bagage.

'Een aantal passagiers hebben donderdag en vrijdag hun bagage moeten achterlaten, en komen terug naar de luchthaven om te kijken of ze die terug kunnen krijgen. Maar dat is nog niet het geval, zolang Aviapartner staakt zit die bagage geblokkeerd', aldus Fransen. De staking bij Aviapartner gaat dinsdag de zesde dag in.

Op de vijfde stakingsdag werd nog altijd geen akkoord gevonden in het sociaal overleg met de leidinggevenden van bagageafhandelaarAviapartner. Al lag dat in de lijn van de verwachtingen, want doorheen de dag werd al duidelijk dat bonden en directie nog geen centimeter naar elkaar toe waren gegroeid. Het overleg zit muurvast.

Door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport worden dinsdag al zeker 140 van de 620 vluchten geannuleerd. Dat aantal kan nog lichtjes oplopen, meldt woordvoerster van de luchthaven Anke Fransen.Passagiers volgen best het advies van hun luchtvaartmaatschappij op, om te bepalen of ze al dan niet naar de luchthaven moeten komen. De maatschappijen hebben immers elk hun eigen plan om hun passagiers te helpen. Wie zeker niet naar de luchthaven moet komen, zijn mensen die door de staking hun bagage moesten achterlaten. In totaal gaat het om 1.500 stuks bagage. 'Een aantal passagiers hebben donderdag en vrijdag hun bagage moeten achterlaten, en komen terug naar de luchthaven om te kijken of ze die terug kunnen krijgen. Maar dat is nog niet het geval, zolang Aviapartner staakt zit die bagage geblokkeerd', aldus Fransen. De staking bij Aviapartner gaat dinsdag de zesde dag in.Op de vijfde stakingsdag werd nog altijd geen akkoord gevonden in het sociaal overleg met de leidinggevenden van bagageafhandelaarAviapartner. Al lag dat in de lijn van de verwachtingen, want doorheen de dag werd al duidelijk dat bonden en directie nog geen centimeter naar elkaar toe waren gegroeid. Het overleg zit muurvast.