Toen de spontane staking op vrijdag donderdag 25 oktober uitbrak, stonden er op de luchthaven van Zaventem een twintigtal vliegtuigen aan de grond die niet meer leeggemaakt zouden worden door het stakende personeel. Intussen gaat het nog om een viertal vliegtuigen en zijn het de managers zelf van Aviapartner die de vliegtuigen opnieuw vertrekkensklaar maken.

'Een deurwaarder werd erbij gehaald om te voorzien dat er zich geen incidenten voordoen en de pushback van de vliegtuigen zonder problemen kan verlopen', zegt een woordvoerder van Aviapartner. De pushback gebeurt door een wagen die het vliegtuig achteruit in een vertrekkensklare positie duwt, terwijl het vliegtuig de motoren opstart.

De Tijd spreekt van werknemers die de afhandeling van dit manoeuvre door de managers zouden verhinderen door het stelen van de sleutels en batterijen van de loswagentjes, maar dat wordt ontkend bij Aviapartner. 'Het materiaal is bruikbaar en er deden zich voorlopig geen incidenten voor', klinkt het.

Intussen zijn de gesprekken met de vakbonden nog volop aan de gang en zou er nog een lijst van 21 punten afgewerkt worden. 'We hopen dat het vandaag opgelost geraakt en dat we op alle punten een akkoord vinden', stelt de woordvoerder van Aviapartner.

Toen de spontane staking op vrijdag donderdag 25 oktober uitbrak, stonden er op de luchthaven van Zaventem een twintigtal vliegtuigen aan de grond die niet meer leeggemaakt zouden worden door het stakende personeel. Intussen gaat het nog om een viertal vliegtuigen en zijn het de managers zelf van Aviapartner die de vliegtuigen opnieuw vertrekkensklaar maken. 'Een deurwaarder werd erbij gehaald om te voorzien dat er zich geen incidenten voordoen en de pushback van de vliegtuigen zonder problemen kan verlopen', zegt een woordvoerder van Aviapartner. De pushback gebeurt door een wagen die het vliegtuig achteruit in een vertrekkensklare positie duwt, terwijl het vliegtuig de motoren opstart. De Tijd spreekt van werknemers die de afhandeling van dit manoeuvre door de managers zouden verhinderen door het stelen van de sleutels en batterijen van de loswagentjes, maar dat wordt ontkend bij Aviapartner. 'Het materiaal is bruikbaar en er deden zich voorlopig geen incidenten voor', klinkt het. Intussen zijn de gesprekken met de vakbonden nog volop aan de gang en zou er nog een lijst van 21 punten afgewerkt worden. 'We hopen dat het vandaag opgelost geraakt en dat we op alle punten een akkoord vinden', stelt de woordvoerder van Aviapartner.