De directie van Thomas Cook België werd maandagmiddag op het kabinet van minister van Werk Wouter Beke verwacht, nadat de Britse tak van het bedrijf afgelopen nacht de boeken moest neerleggen. Vraag is hoe het verder moet met de continentale onderdelen van de reisorganisatie, waaronder de Belgische. Thomas Cook telt in ons land ongeveer 600 werknemers.

De directie van Thomas Cook België legde na afloop van het overleg met Beke een korte verklaring af. 'We hebben een constructief en open gesprek gehad om te kijken welke opties er zijn voor onze klanten en medewerkers na het neerleggen van de boeken in Groot-Brittannië', klonk het. 'Wij bekijken alle opties, en wij gaan verder werken.'

Maandagnamiddag om 15 uur stond vervolgens een informele ontmoeting tussen bonden en directie - dus geen officiële ondernemingsraad - gepland op het hoofdkantoor in Zwijnaarde, bij Gent. Maandagochtend gaf de directie na een eerste ondernemingsraad te kennen dat er verschillende opties op tafel liggen, en er gezocht wordt naar een oplossing, maar volgens een vakbondsbron bracht de tweede bijeenkomst tussen bonden en directie 'weinig hoopgevend nieuws'. De bonden dringen aan om morgen/dinsdag 24 september een nieuwe ondernemingsraad bijeen te roepen. Ze willen er onder meer garanties over de uitbetaling van de lonen.

Thomas Cook België is op dit moment gewoon nog operationeel, al worden er uit voorzorg voorlopig geen nieuwe klanten aangenomen. De Belgische tak valt onder de continentaal-Europese organisatie, met als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland.

De directie van Thomas Cook België werd maandagmiddag op het kabinet van minister van Werk Wouter Beke verwacht, nadat de Britse tak van het bedrijf afgelopen nacht de boeken moest neerleggen. Vraag is hoe het verder moet met de continentale onderdelen van de reisorganisatie, waaronder de Belgische. Thomas Cook telt in ons land ongeveer 600 werknemers. De directie van Thomas Cook België legde na afloop van het overleg met Beke een korte verklaring af. 'We hebben een constructief en open gesprek gehad om te kijken welke opties er zijn voor onze klanten en medewerkers na het neerleggen van de boeken in Groot-Brittannië', klonk het. 'Wij bekijken alle opties, en wij gaan verder werken.' Maandagnamiddag om 15 uur stond vervolgens een informele ontmoeting tussen bonden en directie - dus geen officiële ondernemingsraad - gepland op het hoofdkantoor in Zwijnaarde, bij Gent. Maandagochtend gaf de directie na een eerste ondernemingsraad te kennen dat er verschillende opties op tafel liggen, en er gezocht wordt naar een oplossing, maar volgens een vakbondsbron bracht de tweede bijeenkomst tussen bonden en directie 'weinig hoopgevend nieuws'. De bonden dringen aan om morgen/dinsdag 24 september een nieuwe ondernemingsraad bijeen te roepen. Ze willen er onder meer garanties over de uitbetaling van de lonen.Thomas Cook België is op dit moment gewoon nog operationeel, al worden er uit voorzorg voorlopig geen nieuwe klanten aangenomen. De Belgische tak valt onder de continentaal-Europese organisatie, met als belangrijkste markt Thomas Cook Duitsland.