Delhaize installeert 1.800 publieke snellaadpunten, voor iedereen 24 op 24 uur toegankelijk

© (Getty Images - boonchai wedmakawand)

Delhaize wil de volgende jaren zo’n 1.800 snellaadpunten installeren waar iedereen zijn elektrische wagen kan opladen. De laadpunten zullen voor iedereen 24 op 24 uur toegankelijk zijn. Dat meldt de supermarktketen, waarmee die naar eigen zeggen het grootste laadpark binnen de retailsector heeft.

De laadpunten zijn bestemd voor klanten, maar ook voor passanten of buurtbewoners.

Delhaize ziet het als een extra dienstverlening, waarmee het ook de transitie naar een meer duurzame mobiliteit wil stimuleren.

Voor de installatie van de laadpalen werkt Delhaize samen met de Franse snellaadspecialist Electra, dat 100 miljoen euro investeert in het project, samen met partner EDI (Electric by D’Ieteren). De laadpalen zullen werken op groene energie.

De installatie van de eerste snellaadpaal is voorzien voor de herfst van 2023 en tegen eind 2025 hoopt Delhaize rond te zijn, zegt woordvoerster Ine Tassignon.

Reserveren

In de eerste plaats zullen klanten van de supermarktketen er gebruik van kunnen maken. Tijdens een winkelbezoek dat gemiddeld zo’n 35 à 40 minuten duurt, kan men zijn elektrische auto voor 80 procent opladen, klinkt het.

Klanten zullen het laadpunt op voorhand vanop afstand kunnen reserveren. Betalen kan met bankkaart of via de Electra-app.

Ook passanten zullen de snellaadpaal kunnen gebruiken. Buurtbewoners zullen hun elektrische wagen tevens buiten de openingsuren via een gewone, tragere laadpaal op de parking van Delhaize kunnen opladen.

Waar?

De meeste laadpalen (330) komen aan het hoofdkantoor en de regionale distributiecentra van Delhaize, gevolgd door de provincie Antwerpen (232), Oost-Vlaanderen (190), Vlaams-Brabant (174), Brussel (164), West-Vlaanderen (154), Limburg (80) en een 400-tal in het zuiden van het land.

Partner Content