Dat gerucht deed sinds maandag de ronde. Normaliter geeft het bedrijf geen commentaar op geruchten. "Maar nu vinden we het beter om met een verklaring te komen omdat dit anders hoop gaat geven voor zoveel mensen," zo laat de woordvoerder van BMW Group weten in een reactie op het gerucht.

BMW is niet in onderhandeling geweest met NedCar en is dat ook niet van plan, klinkt het. "Het enige contact tussen BMW en NedCar dat er is geweest, was een bezoek in het kader van een Europese vergelijking van autofabrieken een paar maanden geleden."

Mitsubishi stopt productie in Europa
De Japanse autobouwer Mitsubishi stopt voor 2013 de productie van auto's in Europa, inclusief de productie van wagens bij NedCar in Born, in Nederlands Limburg. Daar werken circa 1.500 mensen, onder wie ook Belgen. Momenteel wordt in Born nog de Mitsubishi Colt gemaakt.

De ceo van Mitsubishi, Osamu Masuko, wil de fabriek van NedCar in Born voor een symbolisch euro van de hand doen indien daarmee de 1.500 jobs bij de vestiging gered kunnen worden. (Belga/KVDA)

Dat gerucht deed sinds maandag de ronde. Normaliter geeft het bedrijf geen commentaar op geruchten. "Maar nu vinden we het beter om met een verklaring te komen omdat dit anders hoop gaat geven voor zoveel mensen," zo laat de woordvoerder van BMW Group weten in een reactie op het gerucht. BMW is niet in onderhandeling geweest met NedCar en is dat ook niet van plan, klinkt het. "Het enige contact tussen BMW en NedCar dat er is geweest, was een bezoek in het kader van een Europese vergelijking van autofabrieken een paar maanden geleden." Mitsubishi stopt productie in Europa De Japanse autobouwer Mitsubishi stopt voor 2013 de productie van auto's in Europa, inclusief de productie van wagens bij NedCar in Born, in Nederlands Limburg. Daar werken circa 1.500 mensen, onder wie ook Belgen. Momenteel wordt in Born nog de Mitsubishi Colt gemaakt. De ceo van Mitsubishi, Osamu Masuko, wil de fabriek van NedCar in Born voor een symbolisch euro van de hand doen indien daarmee de 1.500 jobs bij de vestiging gered kunnen worden. (Belga/KVDA)