Zwakker dan verwachte resultaten bij Duvel

Ondanks de uitzonderlijke slechte weersomstandigheden in de eerste jaarhelft, gekoppeld aan het laag consumentenvertrouwen steeg de omzet van Duvel Moortgat met 9,4% Deze groei werd positief beïnvloed door gunstige koersverschillen als gevolg van de zwakke euro.

Vrijwel alle bieren tekenden een omzetstijging op. Zowel op de Belgische markt als op de exportmarkten realiseerde de groep een omzetgroei. Het bedrijfsresultaat daalt met 14,9%. De voornaamste redenen zijn tweeërlei.

1. De brouwer vergeleek de voorbije zes maanden met een bijzonder sterke eerste jaarhelft 2011. Over de laatste drie jaar steeg het bedrijfsresultaat met 50%.

2. Hoge grondstofkosten, de ingebruikname van het nieuwe logistieke centrum en doorgedreven marketingcampagnes.

Duvel kan zich verbeteren in de tweede helft van het jaar

Volgens Gerard Rijk van ING was de eerste helft van het boekjaar zwak voor Duvel, zeker wat betreft de kosten. Die hogere kosten waren deels te wijten aan het nieuwe distributiecentrum dat het bedrijf heeft gebouwd. Over de eerste helft van het jaar was er een negatieve groei van 5%.

Duvel gaf echter zelf aan dat de tweede helft van het jaar beter zal worden. Volgens Rijk zal de brouwer op basis van de zwakke vergelijkingsbasis deze guidance kunnen waarmaken. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 71 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content