Verwachtingen hooggespannen wat FED-meeting betreft

Op basis van de futures gaan de Europese beurzen vandaag stabiel tot iets lager openen, de futures geven aan dat de S&P 500 fracties van een procent onder het slotniveau van gisteren gaat openen. De meeste beleggers gaan het poeder droog houden in afwachting van de afloop van de FED-meeting.

De Amerikaanse centrale bank begint vandaag aan haar meeting, maar voor de slotverklaring is het nog wachten tot morgenavond. Sommige analisten sluiten niet uit dat de FED met een ‘straffe’ maatregel gaat uitpakken, kwestie van de economie een kick-start te geven.

VS overweegt nog steeds aanspreken van strategische olievoorraden

De Verenigde Staten herhaalde dat het aanspreken van de Strategische Petroleum Reserve (SPR) een optie blijft en dat de prijsevolutie van nabij gevolgd zal worden. Nog aan de aanbodzijde dreigt volgens Royal Bank of Scotland een nieuwe staking in Noorwegen.

De onderhandelingen van vorige vrijdag tussen de overheid en de werknemers over de pensioenvoorwaarden leverden voorlopig nog niets op.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 3,8 miljoen vaten is toegenomen naar 364,5 miljoen vaten. Vooraf werd op een afname met 1,75 miljoen vaten gerekend.

De invoer van ruwe olie in de Verenigde Staten steeg naar gemiddeld 9,5 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,2 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde de voorbije 4 weken met een fractie naar 91,9 procent tegenover 92,1 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine daalde met 1,5 miljoen vaten maar de stookolievoorraad steeg op weekbasis wel met 0,9 miljoen vaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content