US Department of Justice vraag AB-InBev extra informatie over Grupo Modelo

Brouwer AB-InBev bevindt zich volop in het proces voor de overname van Grupo Modelo, dat volledig zou worden overgenomen.

Het US Department of Justice vraag AB-InBev nu bijkomende informatie over Grupo Modelo, informatie die de Belgisch-Braziliaanse brouwer zo snel mogelijk zal verstrekken.

Volgens Wim Hoste, de analist van KBC Securities die het aandeel voor deze instelling volgt, is zo’n tweede vraag niet meer dan normaal. Ze maakt deel uit van het proces ter afhandeling van overnames onder de Amerikaanse Hart-Scott-Rodino Improvement Act.

Geen impact op de resultaten van de brouwer

AB-InBev rekent er zelf nog steeds op dat de overname van Grupo Modelo tijdens het eerste kwartaal van 2013 kan worden afgesloten. In normale omstandigheden moet deze datum inderdaad haalbaar zijn, behoudens het opduiken van onvoorziene omstandigheden.

De affaire zal in ieder geval geen impact hebben op de resultaten van de brouwer, Hoste spreekt dan ook van relatief onbelangrijk nieuws met betrekking tot AB-InBev. Hij handhaaft een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 59 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content