Stroom Amerikaanse bedrijfsresultaten stilaan over het hoogtepunt heen

Afgelopen week is een belangrijke week geworden wat bedrijfsresultaten betreft, met uiteraard de cijfers van Apple als absolute blikvanger. In de Verenigde Staten is de stroom cijfers langzamerhand over het hoogtepunt heen.

Er komen volgende week weliswaar nog heel wat bekende bedrijven rapporteren, maar de meeste echter zwaargewichten zijn inmiddels toch al de revue gepasseerd.

Overigens is vrijdag traditioneel een rustige dag op Wall Street, ook vandaag staat er niet zo veel op de agenda. Met Chevron en Procter & Gamble komen er toch een paar grote namen rapporteren.

Eerder deze week verkondigde branchegenoot ExxonMobil een verhoging van het dividend aan. Ook de cijfers van Merck, Newmont Mining en Newell Rubbermaid zijn op komst.

Wel bijzonder druk was het vandaag opnieuw in China, waar nogmaals tientallen bedrijven verslag kwamen uitbrengen over de gang van zaken in het voorbije kwartaal. Daar waren bekende en minder bekende namen onder, maar de algemene trend is toch dat de kwaliteit van de Chinese bedrijfsresultaten enigszins te wensen overlaat. Het zal nog moeten blijken of dit fenomeen van tijdelijke aard zal blijken te zijn. Onder andere Agricultural Bank of China komt vandaag rapporteren.

Opnieuw enkele Europese blue chips die met cijfers komen

Hoewel het vrijdag is, staan er in Europa toch nog een aantal interessante bedrijfsresultaten op de agenda. Dat is op de eerste plaats het geval in Amsterdam, met de cijfers van Ten Cate, USG People en Wessanen.

In Frankfurt is BASF natuurlijk een bekende naam, daarnaast vermelden we nog Total en Sanofi. Op Europees vlak zijn verder de cijfers van Yara, Edison, Norsk Hydro, Banco Valencia en Banco Popular Espanol de moeite van het vermelden waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content