Sterke resultaten voor PPG Industries

De winstcijfers van PPG Industries over het vierde kwartaal waren in lijn met de verwachtingen, maar de omzet viel hoger uit dan verwacht.

De koers van het aandeel heeft het in 2012 met een rendement van 70% veel beter gedaan dan de representatieve index van chemiebedrijven die 16% steeg.

De analisten van ABN Amro volgen het aandeel met een sterk koopadvies en een recent verhoogd koersdoel van USD 165.

De Coatings-divise deed het in het vierde kwartaal erg goed met een omzetstijging van 30%. Zowel de Opticals- als de Specialty Materials-divisie lieten een zelfde stijging zien.

Bij de activiteiten van Base Chemicals was er wat onvoorziene uitval. PPG is een groot gedeelte van deze activiteiten aan het ontvlechten door het aandeel in de joint-venture met Georgia Gulf af te stoten.

Aandeelhouders die ons advies volgen en hun stukken niet aanbieden aan het nieuw te vormen bedrijf zullen hiervoor een speciaal dividend ontvangen.

Ook wordt de samenwerking met Essilor in Transitions Optical opnieuw bekeken. PPG is ook sterk vertegenwoordigd in China en Europa. PPG koopt regelmatig eigen aandelen in.

De analisten van ABN Amro hanteren een sterk koopadvies voor het aandeel en hebben recentelijk het koersdoel verhoogd naar USD 165.

PPG publiceerde sterke kwartaalcijfers en blijft actief bezig de activiteiten herzien om het rendement voor de aandeelhouders te optimaliseren.

Een goed voorbeeld daarvan is de recente overname van de activiteiten van Akzo in decoratieve verven.

De goede prestaties van het aandeel kunnen een vervolg krijgen in de toekomst als nieuwe transacties en een sterke focus op de Verenigde Staten uitzicht bieden op kostenbesparingen en een concurrentievoordeel ten opzichte van buitenlandse ondernemingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content