Spanje bewijst dat politiek van besparen niet werkt, werkloosheid blijft stijgen

De Europese beurzen noteren momenteel verdeeld, waarbij de openingsverliezen grotendeels werden weggewerk. De ondertoon is in de loop van de eerste uren van de handel weer wat positiever geworden. De analisten wijzen er echter op dat de besparingspolitiek in het geval van Spanje duidelijk niet werkt. De werkloosheidsgraad in het land is inmiddels opgelopen tot 24,40%.

De beleggers vluchten op de obligatiemarkt opnieuw naar bunds, de koersen van de Spaanse en de Italiaanse staatsobligaties staan opnieuw onder druk. De Spaanse premier verklaarde vanmorgen nogmaals dat zijn land geen hulp nodig heeft. Daarnaast was er nog wat bedrijfsnieuws.

Familie De Pauw kiest voor interimdividend bij WDP

De familie Jos De Pauw uit Merchtem, referentieaandeelhouder van WDP met een participatie van meer dan 30%, heeft vandaag, 26 april 2012, via een directe verkoop 240.000 bestaande aandelen, zijnde 1,8% van het totaal aantal aandelen WDP, verkocht aan een institutionele investeerder.

In het verlengde van deze verkoop zal de familie voor het totaal van haar participatie in WDP deelnemen aan het gisteren voorgestelde keuzedividend. De combinatie van beide transacties maakt dat de participatie van de familie Jos De Pauw in WDP tegen 31 mei 2012 (de datum waarop het keuzedividend wordt afgewikkeld) constant blijft in absolute termen.

Solvay gaat samenwerken op het vlak van suikerriet

Solvay maakt gisterenavond bekend dat Rhodia en het National Bioethanol Science and Technology Laboratory (CTBE) in Brazilië een overeenkomst hebben ondertekend op het domein van biogebaseerde chemie met als doel chemische routes en procedés naar moleculen met een hoge toegevoegde waarde uit suikerriet te ontwikkelen.

Het akkoord voorziet dat het CTBE met de steun van onderzoekers van beide partijen onderzoek zal uitvoeren. Ze zullen samenwerken aan de ontwikkeling van de chemieblokken die in verschillende toepassingen en markten worden gebruikt waarin Solvay actief is en dit met het oog op de vervanging in de productieprocessen van deze stoffen van de niet-hernieuwbare grondstoffen door biomassa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content