Ronan Carr (Morgan Stanley): Vooral financials en cyclicals moeten einde Q2 vrezen

De Amerikaanse overheid heeft kosten noch moeite gespaard om de economie weer in het zadel te krijgen, maar aan alle goede dingen komt ooit een einde. Op 30 juni loopt quantative easing 2 af en zal de VS-economie het op eigen houtje moeten rooien. Moeten we het einde van QE 2 vrezen?

Ronan Carr (Morgan Stanley): “De aandacht van de beleggers zal zich vanaf 30 juni ook in de Verenigde Staten op de centrale bank richten. Gaat die al dan niet haar monetaire politiek verstrengen? In combinatie met andere factoren – een piek in de voorlopende indicatoren, margedruk enzovoort – kan het plaatje op de beurs van Wall Street inderdaad gaan wijzigen.”

Carr verwacht dat we een sectorrotatie mogen verwachten: “Vooral financials en cyclicals moeten het einde van Q2 vrezen, we verwachten een overstap naar meer defensieve sectoren. Algemeen zal het klimaat echter moeilijker worden voor aandelenbeleggingen vanaf de eerste Europese renteverhoging. Wanneer Europa de rente optrekt, zal de FED eerder vroeg dan laat moeten volgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content