Olieprijs daalt in sneltreinvaart, Brent geeft technisch verkoopsignaal

Op het vlak van bedrijfsresultaten valt er vandaag weinig of niets te melden, met de cijfers van Oracle als uitzondering die de regel bevestigen. Daarnaast zijn misschien de resultaten van Rite Aid en Sycamore Networks op Wall Street interessant, evenals die van Agricultural Bank of Greece en Alpha Bank (een andere Griekse bank) in Europa.

De olieprijs daalde in de afgelopen dagen in sneltreinvaart. Veel beleggingsfondsen liquideerden razendsnel de nog openstaande long-posities vanwege de uitspraken van Saoedi-Arabië over een mogelijke verhoging van de productie als de prijs zo hoog bleef.

Bovendien bleken ook de Amerikaanse olievoorraden ook nog eens te zijn gestegen. De prijs voor een vat Brent (Noordzee-olie) viel op de chart terug onder zowel het 50- als het 200-daags gemiddelde, waardoor een dubbel technisch verkoopsignaal werd gegeven.

Platina en palladium duurder

Platina en palladium werden volgens Royal Bank of Scotland vorige week respectievelijk 3 en 2,6 procent duurder. In de Verenigde Staten werden in augustus 14,5 miljoen auto’s en lichte vrachtwagens verkocht. Dit is bijna 300.000 meer dan de consensusprognoses.

Bij de Marikana mijn, waar vorige maand bij protesten 34 doden vielen, is inmiddels een overeenstemming bereikt tussen de arbeiders en de directie van uitbater Lonmin.

Per dag ging er daardoor 2.500 troy ounce aan platinaproductie verloren. Marktleider Anglo American Platinum bereikte eveneens voordien al op een vreedzame manier een overeenkomst met de vakbonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content