Morgen wordt bijzondere drukke dag in Europa wat bedrijfsresultaten betreft

In Europa is het vandaag een overgangsdag wat bedrijfsresultaten betreft, we vermelden alleen de cijfers van Aalberts en die van BESI, Iberdrola en SAP. Morgen wordt het echter superdruk, met in eigen land de resultaten van Barco, Exmar, Nyrstar en Solvay. Op Europees vlak komen onder andere CSM, Randstad, Royal Ten Cate en Unilever rapporteren.

Op Wall Street rolt de resultatenstroom gewoon door, met cijfers van Corning, Delta Air Lines, General Dynamics, Eli Lilly, Bristol-Myers Squibb, Citrix Systems, Kimberley-Clark, Lockheed Martin, Northrop Grumman, American Electric Power Company, AT&T, Boeing en Avery Dennison.

Beleggers moeten aandelenmarkten goed in de gaten houden

Volatiliteit op de aandelenmarkten en de gevolgen daarvan op de waardering van ondernemingen blijven volgens Hozef Arif van PIMCO de spreads op high-yieldobligaties opdrijven.

Het rendement op high-yieldobligaties was in september 12%, ondanks de verdere – zij het geleidelijke – stijging van de faillissementsratio. Dit is weliswaar een belangrijk marktgegeven, maar wel eentje die terugkijkt.

Beleggers doen er daarom volgens Arif verstandig aan om goed te letten op signalen in de aandelenmarkt die aangeven welke richting de spreads op high yield kunnen gaan.

Grondstoffen bieden met hefboomeffect antwoord op inflatie

Beleggers die bezorgd zijn over inflatie moeten zich volgens Nicolas J. Johnson van PIMCO richten op het vergroten van hun posities in beleggingscategorieën met een positieve bèta bij inflatieveranderingen.

Volgens PIMCO zijn waarderingen van beleggingen veel gevoeliger voor verassingen in de inflatie dan de inflatieniveaus zelf.

Bij de huidige macro-economische omstandigheden moeten beleggers ermee rekening houden dat lage groei en hoge inflatie tegelijkertijd kunnen plaatsvinden.

Grondstoffen bieden een antwoord op inflatie met een hefboomeffect. Met een relatief kleine hoeveelheid grondstoffen kan een veel grotere portefeuille worden beschermd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content