Mogen we opnieuw positief worden voor de Europese banksector?

Op het eerste gezicht ziet het plaatje voor de Europese banksector er niet zo denderend uit. Er is de dreiging van een double-dip recessie, terwijl anderzijds ook de strengere regelgeving een feit is.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de banken bij de beleggers niet zo hoog scoren, eigenlijk al sinds het uitbreken van de crisis twee jaar geleden niet. Toch zijn een aantal analisten opnieuw positiever geworden voor de sector.

Het analistenteam van Credit Suisse verhoogde het advies voor de sector al in juli van verkopen naar houden. Inmiddels werd dat advies verder opgetrokken tot kopen, dit vanwege de goedkope waarderingen. Bovendien is de economische vrees volgens Credit Suisse overdreven.

Charles Glasse, fondsbeheerder bij 2CG, is eveneens positiever geworden. Zijn voorkeur uit naar banken die goed gekapitaliseerd zijn en voorzichtig met het toestaan van leningen.

Glasse koopt geen Duitse of Franse banken, vanwege hun blootstelling aan Griekenland, maar heeft een voorkeur voor BBVA, Intesa Sanpaolo en Banco BPI.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content